Η κουζίνα της γιαγιάς : Συνταγή για ισπανική ομελέτα κόλαση – Με λιωμένη πατάτα, θεϊκή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ  : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

 

Μια συνταγή για μια ομελέτα διαφορετική, πλούσια, πλήρες γεύμα,

ιδανική για το βράδυ του Σαββάτου ή για σπιτικό brunch την Κυριακή.

Συνταγή για ισπανική ομελέτα
Συνταγές για ομελέτες η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές. Και συνταγές για πατάτες με αυγά επίσης. Η ισπανική ομελέτα είναι μια ομελέτα με πατάτες, αλλά με τις πατάτες ενσωματωμένες, είτε λιωμένες, είτε τριμμένες, με το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό.
Υλικά συνταγής για ισπανική ομελέτα
3 μεσαίες πατάτες
5 αυγά
μισό κρεμμύδι
4 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί που λιώνει εύκολα, τσένταρ, ένταμ, κασέρι
αλάτι, πιπέρι,
λάδι
Εκτέλεση συνταγής για ισπανική ομελέτα
Ξεκινάμε τη συνταγή κόβοντας τις πατάτες μικρά μικρά κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, το ζεστένετε, προσθέτετε τις πατάτες και το χοντροκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τηγανίζετε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά από 10 λεπτά αρχίζετε να λιώνετε τις πατάτες στο τηγάνι αρχικά με τη σπάταλου και εν συνεχεία με το πιρούνι, ενώ συνεχίζετε να τις μαγειρεύετε. Στόχος είναι οι πατάτες μας να πολτοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε.
Μόλις τα χτυπήσετε προσθέτετε στο μπολ και τις πατάτες.
Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο επόμενο στάδιο της συνταγής βάζετε λίγο λάδι στο τηγάνι και αδειάζετε το 1/3 του μείγματος. Το απλώνετε σε όλο το τηγάνι προσεκτικά.
Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω τις μισές φέτες τυριού, από πάνω το ζαμπόν και από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυριού.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού-πατάτας
Ψήστε για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια γυρίστε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την από πάνω πλευρά.
Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
Η ισπανική ομελέτα μας είναι έτοιμη!