Δ.  Λαγκαδά : «Η επικοινωνία με τους εφήβους μας: Τι χρειάζεται να φροντίσουμε-Φτιάχνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στο σπίτι και στο σχολείο»

«Η επικοινωνία με τους εφήβους μας: Τι χρειάζεται να φροντίσουμε-Φτιάχνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στο σπίτι και στο σχολείο» ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης για γονείς που υλοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, την Παρασκευή 19 Απρίλη 2024.
👉Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο γονέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ και με τη στήριξη του Δήμου Λαγκαδά.
🔹Οι γονείς που συμμετείχαν ενημερώθηκαν από την κα Δούλη Ελένη, ψυχολόγο του ΕΠΑΛ για την εφηβεία και τις πολυεπίπεδες αλλαγές και προκλήσεις που έχει για τους εφήβους και τους γονείς τους με έμφαση στην παρορμητικότητα και τις εκρήξεις θυμού.
🔹Στη συνέχεια κλήθηκαν από τα επιστημονικά στελέχη της ΠΥΞΙΔΑΣ, την κα. Κυριακίδου Μαρία και την κα. Χρυσάνθη Κολύβα, να στρέψουν την προσοχή τους στην επικοινωνία και συγκεκριμένα στην επικοινωνία με τους εφήβους και τα απαραίτητα συστατικά της.
🔹Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες επεξεργάστηκαν τις δύο πλευρές της επικοινωνίας: α) πώς ακούω τους εφήβους & β) πώς μιλώ στους εφήβους.
▶Η εποικοδομητική για όλους συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να επανέλθουμε στο θέμα με τη νέα σχολική χρονιά.
➡Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Χαράλαμπος Κυργιάννης, εκπρόσωπος του δήμου Λαγκαδά στο Δ.Σ. της ΠΥΞΙΔΑΣ, η αναπληρώτρια κα Σοφία Τελίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Λαγκαδά και ο κος Στέλιος Βαϊρλής, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ΕΔΟΜΑΚ.
👉Ο Αντιδήμαρχος κ Κυργιάννης που συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση, επαίνεσε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ και του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του ΕΠΑΛ, και συνεχάρη το Επιστημονικό προσωπικό της ΠΥΞΙΔΑ. Επίσης τόνισε ότι η προθυμία των μαθητών και των γονέων δείχνουν ότι ανοίγεται χώρος και σκέψεις για νέες αντίστοιχες δράσεις που θα βοηθήσουν τους νέους μας.