Δ. Λαγκαδά : Διέπρεψε το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ

Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις (Κολχικό) και συμμετέχοντες τους Ελίσα Μεχμέτ, Πελαγία Καλαϊτζή και Ιορδάνη Σαχπατζίδη
✔Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση KIDS SAVE LIVES και συμμετείχαν ομάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 160 σχολεία από όλη την επικράτεια. Οι μαθητές επέδειξαν τις εξαιρετικές τους δεξιότητες και με πάθος διεκδίκησαν την πρωτιά.
✔Ωστόσο, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις διέπρεψαν με την επίδοσή τους και κατάφεραν να προσφέρουν ένα σπουδαίο «δώρο» τόσο στο σχολείο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού, που ήταν ένας εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής και δέκα δωρεάν πιστοποιήσεις στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
✔Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή στους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν περιστατικό καρδιακής ανακοπής.
✔Αξιοσημείωτη, επίσης, ήταν η συμμετοχή των μαθητών της Α’ τάξης του Γυμνασίου, με συμμετέχοντες τους Ελίσα Κολγκέγκα, Έιντζελ Μουτσάκου και Γιώργο Παναγιωτίδη, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην 9η θέση, χάνοντας την πρόκριση της επόμενης φάσης, εξαιτίας του ιδιαίτερα σκληρού ανταγωνισμού.
✔Οι ομάδες του σχολείου αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην εξάσκησή τους στην μέθοδο ΚΑΡΠΑ τόσο κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, όσο και εκτός αυτού. Η επίτευξη του στόχου θα ήταν αδύνατη χωρίς την συνδρομή της εκπαιδεύτριας, κας. Ιωάννας Ευθυμίου και της εκπαιδευτικού του σχολείου, κας. Ζωής Βασιλειάδου, που με πολύ μεράκι εμψύχωσαν τους μαθητές και βρίσκονταν δίπλα τους στις πολύωρες προπονήσεις τους.