Η Κουζίνα μας… / Συνταγή για τιραμισού λεμοντσέλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Η δροσιστική εναλλακτική

του λατρεμένου γλυκού

Το τιραμισού είναι ένα από τα γλυκά που δύσκολα μπορεί κανείς να απορρίψει.

Με κρεμώδη υφή και πλούσιο άρωμα, το τιραμισού έρχεται να ισορροπήσει τις έντονες γεύσεις του ουρανίσκου μας μετά από ένα γεύμα ενώ αν θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας η εκτέλεση της συνταγής, είναι πανεύκολη. Μπορεί να έχετε ήδη βρει πολλές παραλλαγές της κλασικής συνταγής του γλυκού αυτού. Με αυγά ή χωρίς με σοκολάτα σε σκόνη ή και κομμάτια, στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να ανακαλύψει διάφορες λαχταριστές εκδοχές.

Εμείς αυτή τη φορά ετοιμάζουμε ένα τιραμισού διαφορετικό -και άκρως καλοκαιρινό. Με βασικό συστατικό του το λεμόνι, αυτό το τιραμισού είναι ιδιαίτερα δροσιστικό και θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας.

Δείτε τη συνταγή για το τιραμισού λεμοντσέλο

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Μια συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
  • Λεμοντσέλο
  • Μαρμελάδα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και έπειτα προσθέτουμε το μασκαρπόνε με 3 κουταλιές του γλυκού λεμοντσέλο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να μουλιάσουμε τα σαβαγιάρ και να τα στρώσουμε στο ταψί μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα λεμοντσέλο και αρχίζουμε να βουτάμε ένα -ένα τα σαβαγιάρ μέχρι να μουλιάσουν ούτως ώστε να τα στρώσουμε στο ταψάκι μας.
Αφού καλύψουμε τον πάτο του ταψιού βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και απλώνουμε μια στρώση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά ώστε να δημιουργήσουμε δύο επίπεδα.
Αφού απλώσουμε τα σαβαγιάρ και την κρέμα μας απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδα λεμόνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ενώ για το σερβίρισμα μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.