Η παράδοση, η ιστορία και η ζωντάνια του Ποντιακού Ελληνισμού «πλημμύρισαν» το Γυμνάσιο Διαβατών, σε μια εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με τη στήριξη του Δήμου Δέλτα και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Κοινωφελών Δομών, παρουσίασε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες, χορούς και τραγούδια που κουβαλούν μνήμες αλλά και διαχρονικά μηνύματα.
Ο προαύλιος χώρος γέμισε συγκίνηση, περηφάνια και χαρά, καθώς οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί μετέφεραν στο κοινό τον παλμό της ποντιακής παράδοσης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θερμή, αποδεικνύοντας ότι οι ρίζες και οι αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένουν ζωντανές και ισχυρές.
Η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινα, σε ανάρτησή της συνεχάρη τον Σύλλογο για την άψογη διοργάνωση και τόνισε ότι η παράδοση δεν είναι μόνο μνήμη, αλλά και παρόν και μέλλον:
«Στον Δήμο Δέλτα θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ακόμη υπενθύμιση ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν αποτελεί μόνο ιστορικό αποτύπωμα, αλλά και ζωντανό κομμάτι της καθημερινότητας, που ενώνει γενιές και εμπνέει το αύριο.
