Τούρτες : Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Υπέροχες οι τούρτες σοκολάτας, ακόμη πιο ωραίες όταν τις φτιάχνουμε μόνοι. Με απλές συνταγές!Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας (έχουμε δείξει μια υπέροχη συνταγή ακόμη με 3 υλικά) , η απάντηση και η λύση βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή. Με μόλις τέσσερα υλικά, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και να λερώσετε πολλά σκεύη, φτιάχνετε μια συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε.
Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείο λοιπόν!

Υλικά για γλυκό ψυγείου σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
λίγο λικέρ και ό,τι τραβάει η όρεξή σας για να δώσετε χρώμα και έξτρα γεύση στην τούρτα σας (τρούφα, μπισκότο, πουράκια, ξηρούς καρπούς, φρούτα).
Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου σοκολάτα
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να… λασπώσει το μπισκότο. Το απλώνετε σε μια φόρμα με τσέρκι, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ κάντε κομμάτια τη σοκολάτα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε την στο μπολ με τη θρυμματισμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το λικέρ για άρωμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα το απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Πασπαλίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Τριμμένο μπισκότο, πουράκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, όπως φράουλες η berries.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, κόψτε και απολαύστε το υπέροχο γλυκό σας.

Related Post
Η κουζίνα της γιαγιάς : Σορβάς – μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο σας

Υπάρχουν κάποια φαγητά που πολλοί ξεχνάμε ή ακόμα χειρότερα δε μάθαμε ποτέ. Οι ρίζες μας, λοιπόν, είναι και θέμα φαγητού! Read more

Η Συνταγή τής Γιαγιάς : Συνταγή για γαριδομακαρονάδα -Εύκολη και κολασμένη

Γαριδομακαρονάδα. Και νηστίσιμο και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα. Υλικά γαριδομακαρονάδας 500 γρ. γαρίδες 1/2 κιλό Read more

Καθαρά Δευτέρα : Τα «νηστίσιμα» της αρχαίας Ελλάδας

Σουπιές με το μελάνι τους και ξύδι, σαλιγκάρια με πλιγούρι ή κριθάρι, καλαμαράκια και γενικότερα μαλάκια, χωρίς αίμα, κυριαρχούσαν στη Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Κρουασάν γεμιστά με μήλο !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΥΡΤΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ Η συνταγή για ένα γρήγορο πρωινό, μυρωδάτο και απολαυστικό. Θα είναι έτοιμο στο πιάτο σας σε Read more

Αφήστε μια απάντηση