Η Συνταγή τής Γιαγιάς : Συνταγή για γαριδομακαρονάδα -Εύκολη και κολασμένη

Γαριδομακαρονάδα. Και νηστίσιμο και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα.
Υλικά γαριδομακαρονάδας
500 γρ. γαρίδες
1/2 κιλό λιγκουίνι
1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες, τριμμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού φρέσκου
1/4 ποτηριού ούζου
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για γαριδομακαρονάδα
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος. Αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά. Με προσοχή ανοίγουμε τη ράχη τους και αφαιρούμε το έντερο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για δύο λεπτά.
Σβήνουμε με ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το ούζο, αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
Στο τηγάνι μας, προσθέτουμε το σκόρδο, μία πρέζα ζάχαρη, μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα φρέσκα φύλλα βασιλικού, λίγο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente ή όσο θέλουμε για να έχουμε το αποτέλεσμα που προτιμάμε.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνι μας κάθε λίγο και σε μια άκρη έχουμε λίγο βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών έτσι ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες για να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και παρμεζάνα αν θέλουμε.
Related Post
Η κουζίνα της γιαγιάς : Συνταγή για ισπανική ομελέτα κόλαση – Με λιωμένη πατάτα, θεϊκή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ   Μια συνταγή για μια ομελέτα διαφορετική, πλούσια, πλήρες γεύμα, ιδανική για το βράδυ Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Tσουρέκι γεμιστό με πάστα καρυδιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ξεφεύγουμε από την κλασική γέμιση πραλίνας και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό τσουρέκι γεμιστό με πάστα Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Σορβάς – μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο σας

Υπάρχουν κάποια φαγητά που πολλοί ξεχνάμε ή ακόμα χειρότερα δε μάθαμε ποτέ. Οι ρίζες μας, λοιπόν, είναι και θέμα φαγητού! Read more

Καθαρά Δευτέρα : Τα «νηστίσιμα» της αρχαίας Ελλάδας

Σουπιές με το μελάνι τους και ξύδι, σαλιγκάρια με πλιγούρι ή κριθάρι, καλαμαράκια και γενικότερα μαλάκια, χωρίς αίμα, κυριαρχούσαν στη Read more