Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Με αφορμή την 8η Μαρτίου ο Δήμαρχος Λαγκαδά στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την 8η Μαρτίου ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
“Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίζει αλλά και να τιμά τους αγώνες των γυναικών διαχρονικά. Αφορμή για αυτή την ημέρα μνήμης ήταν η μεγάλη διαμαρτυρία των γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, ζητώντας «ίση αμοιβή σε ίση εργασία» και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η μεγάλη αυτή διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα.
Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος της γυναίκας γνώρισε πολλές αντιξοότητες μέσα στο πέρασμα του χρόνου, οι γυναίκες κατάφεραν να δώσουν το δικό τους ιστορικό παρόν.
Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για την ισότητα των δύο φύλων ενώ θεσπίζονται πολλά νομοθετήματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν την ισότητα αυτή. Ωστόσο η ισότητα των φύλων, εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση και στον 21ο αιώνα. Η πραγματική ισότητα δεν εξασφαλίζεται μόνο με θεσμικά μέτρα και πολιτικές. Συλλογικά αλλά και ατομικά ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας γιατί είναι θέμα παιδείας, πολιτισμού και δημοκρατικής σκέψης”.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.
Ιωάννης Ταχματζίδης
Δήμαρχος Λαγκαδά