Η κουζίνα της ΜΟΡΦΩΣ : Σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με σοκολάτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΓΙΑΝΑΚΚΕΡΗ 

Μία συνταγή για ένα εύκολο και λαχταριστό γιαουρτογλυκό είναι πάντα η καλύτερη απάντηση στις γλυκές μας λιγούρες.
Το γιαούρτι είναι ένα από τα μυστικά «θαυματουργά» υλικά όσων αγαπούν το μαγείρεμα. Είναι το κρυμμένο στοιχείο πολλών συνταγών, καθώς βοηθάει να δέσει το μείγμα σε αλμυρές ή γλυκές παρασκευές και δίνει μία δροσερή νότα σε κάθε λιχουδιά.
Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα επιδόρπια με βάση το γιαούρτι, καθώς έχουν συνήθως μία αφράτη υφή, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριά χωρίς να σε λιγώνουν. Εμείς βρήκαμε μία ιδιαίτερα απλή και πεντανόστιμη συνταγή για γιαουρτογλυκό με επικάλυψη σοκολάτας που θα συναρπάσει εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά για γιαουρτογλυκό με σοκολάτα
Για το σιρόπι:
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Φλούδα από πορτοκάλι η λεμόνι
Για τη ζύμη:
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
200 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ κουβερτούρα
50 ml σπορέλαιο
Τρούφα
Σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με σοκολάτα
Αρχίζουμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη του γλυκού μας. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 35 x 23 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα, σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι και το αφήνουμε για 6 ώρες.
Συνεχίζουμε με τη γκανάζ. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το λάδι.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από γλυκό και διακοσμούμε με τρούφα.
Τέλος, αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.