Η κουζίνα της γιαγιάς : Τοστ με αυγά ποσέ, αβοκάντο και τυρί κρέμα

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για απολαυστικό και θρεπτικό πρωινό.
Τα καλά λιπαρά οξέα του αβοκάντο, η πρωτεΐνη του αυγού και όλη η γεύση του τυριού κρέμα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Αυτό είναι το υγιεινό πρωινό με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Υλικά για 2 φέτες
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 αυγά
1 ώριμο αβοκάντο
2 κ.σ. τυρί κρέμα
Πάπρικα γλυκιά
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να πάρει βράση. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ξύδι. Με ένα σύρμα αναδεύουμε να δημιουργήσουμε μια δύνη και εφόσον πάρει βράση (όχι να κοχλάζει) σπάμε το αυγό στη μέση της κατσαρόλας.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα έπειτα από 2′ λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο αυγό.
Φρυγανίζουμε το ψωμί σε τοστιέρα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Στρώνουμε από μια κουταλιά τυρί κρέμα σε κάθε φέτα ψωμί. Στρώνουμε από πάνω το αβοκάντο και από πάνω τοποθετούμε ένα αυγό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση