ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Η δροσιστική εναλλακτική
του λατρεμένου γλυκού
Το τιραμισού είναι ένα από τα γλυκά που δύσκολα μπορεί κανείς να απορρίψει.
Με κρεμώδη υφή και πλούσιο άρωμα, το τιραμισού έρχεται να ισορροπήσει τις έντονες γεύσεις του ουρανίσκου μας μετά από ένα γεύμα ενώ αν θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας η εκτέλεση της συνταγής, είναι πανεύκολη. Μπορεί να έχετε ήδη βρει πολλές παραλλαγές της κλασικής συνταγής του γλυκού αυτού. Με αυγά ή χωρίς με σοκολάτα σε σκόνη ή και κομμάτια, στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να ανακαλύψει διάφορες λαχταριστές εκδοχές.
Εμείς αυτή τη φορά ετοιμάζουμε ένα τιραμισού διαφορετικό -και άκρως καλοκαιρινό. Με βασικό συστατικό του το λεμόνι, αυτό το τιραμισού είναι ιδιαίτερα δροσιστικό και θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας.
Δείτε τη συνταγή για το τιραμισού λεμοντσέλο
Υλικά
-
2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
-
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-
Μια συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
-
Λεμοντσέλο
-
Μαρμελάδα λεμόνι