vima NEWS : Ανύπαρκτα τα μεγάλα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα

«Εδώ στο Δήμο Δέλτα και τη Δυτική Θεσσαλονίκη η φτωχοποίηση λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. Τα μεγάλα έργα από την Πολιτεία για να ανακουφιστεί ο κόσμος είναι ανύπαρκτα, η ανεργία καλπάζει παρά την πολυποίκιλη παραγωγή στην περιοχή μας» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Flash 99,4 και στον Γιάννη Μαγκριώτη.
Χαρακτήρισε κρεσέντο εξαγγελιών τα όσα λέγονται για το δυτικό μέτωπο της πόλης. Αναφερόμενος στο Καλοχώρι ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι υπάρχει πρόταση για επιχειρηματικό πάρκο «η υλοποίηση του ωστόσο θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βουλιάζουν λόγω έλλειψης έργων, αμμεσα πρέπει να γίνουν παρεμβασεις ανακουφισης.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τις Περιφέρειας απαιτούνται άμεσα έργα».
Ο Δήμαρχος Δέλτα έκανε λόγο για εξαγγελίες που είτε έχουν παραμείνει στα χαρτιά, είτε αναιρούνται για να επανέλθουν στο προσκήνιο, φέρνοντας ως παράδειγμα το στρατόπεδο Γκόνου όπου επανέρχεται ο σχεδιασμός για εμπορευματική ζώνη και κέντρο Logitics που είχε ανασταλεί το 2019.
Ο κ.Ιωαννίδης μίλησε για την διημερίδα που θα γίνει στη Σίνδο στις 30 Σεπτεμβρίου με το δίκτυο δήμων με ποτάμια, με επιστήμονες και πολιτικούς φορείς για την κλιματική κρίση και την ανάδειξη των υγροβιότοπων.
«Για το Δήμο Δέλτα με τα τρία ποτάμια που εκβάλλουν στο Θερμαϊκό υπάρχουν τεραστία περιβαλλοντικά προβλήματα με επιδερμικές παρεμβάσεις και πολλές εξαγγελίες που μένουν στα λόγια. Αυτά είναι κάποια από τα ζητήματα που θα θέσουμε στην διημερίδα για να βρούμε ένα πρακτικό και υλοποιήσιμο σχέδιο λύσεων» τόνισε ο δήμαρχος.