Champions League : Απόψε ο μεγάλος τελικός του Champions League

Δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν, κοντράρονται απόψε στη Λισαβόνα, στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League που θα ξεκινήσει στις 22:00.
Σε μια σεζόν που ολοκληρώθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Βαυαροί και οι Παριζιάνοι είναι αυτοί που έφτασαν στον τελικό μέσω της διαδικασίας του φάιναλ-8, που διεξήχθη στη Λισαβόνα, κεκλεισμένων των θυρών.
Φυσικά και ο αποψινός (22:00) τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν θα γίνει παρουσία φιλάθλων.
Η Μπάγερν θέλει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της και να ισοφαρίσει τη Λίβερπουλ, που κατέκτησε το τρόπαιο πέρυσι. Θα φτάσει, επίσης, η γερμανική ομάδα και στην τρίτη θέση των κατακτήσεων πίσω από τις Μίλαν και, φυσικά, τις 13 της Ρεάλ Μαδρίτης. Για την Παρί, από την άλλη, η κατάκτηση θα είναι ακόμα πιο… ιστορική καθώς θα είναι ο πρώτος τίτλος Τσάμπιονς Λιγκ στα πενήντα χρόνια της ιστορίας της.
Η πρόκληση είναι μεγάλη και για τις δύο. Μα ο θρόνος είναι μόνο για τη μία.
Αμφότερες έχουν φτάσει ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στη χώρα τους, οι Παριζιάνοι πήραν και το Λιγκ Καπ. Αν σηκώσουν και τον ευρωπαϊκό τίτλο, θα έχουν κάνει… μυθική σεζόν.