ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Συλλήψεις μελών συμμορίας που συμμετείχαν σε ληστείες

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 25 και 24 ετών, προχώρησε σήμερα η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείειας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας που αφορά ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνικών, μεταφορών δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, οργανώθηκαν προκειμένου να προβούν σε τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. 

Στο πλαίσιο αυτό, χθες οι συλληφθέντες αφαίρεσαν κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την τοποθέτησαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν σε επιχείρηση στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και αφού προκάλεσαν φθορές, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και έναν μηχανισμό απόδοσης τραπεζικού pin. 

Αργότερα την ίδια ημέρα και με το ίδιο όχημα, εισήλθαν εντός εταιρείας σε περιοχή της Ευκαρπίας και αφού έσπασαν την πόρτα στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 113.777 ευρώ. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδα, έσπευσαν άμεσα στο σημείο εντόπισαν τους δράστες σε κοντινό μέρος, οι οποίοι μάλιστα στην προσπάθεια να διαφύγουν προσέκρουσαν σε υπηρεσιακό όχημα καθώς και σε εταιρικό όχημα όπου επέβαιναν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του, που προσέτρεξαν στην εταιρεία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδιο ο γιος και να προκληθούν φθορές στα οχήματα. 

Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας εξήλθαν από το αυτοκίνητο με σκοπό να διαφύγουν, πλην όμως, έπειτα από πεζή καταδίωξη αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποιήθηκαν δύο εξ’ αυτών και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Στο μεταξύ έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τόσο από το παραπάνω όχημα, όσο και από την κατοχή των συλληφθέντων:

  • Μια βαριοπούλα,
  • Ένας μεταλλικός λοστός,
  • Κατσαβίδια,
  • Ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας,
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε από την τελευταία περίπτωση, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη,
  • Τα χρηματικά ποσά των (506) ευρώ και (400) ρουβλιών Ρωσίας,
  • Ένας μηχανισμός απόδοσης τραπεζικού pin το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη,
  • Η κλεμμένη πινακίδια κυκλοφορίας που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.