ΣΙΝΔΟ : Συνεδριάζουν στη Σίνδο οι αγρότες

Έτοιμος να συναντήσει τους αγρότες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, έχοντας λάβει το υπόμνημά τους με εννέα αιτήματα και εφόσον διευκρινιστεί το θέμα της εκπροσώπησής τους. Οι αγρότες δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει, την ώρα που τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης. Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α).
Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο One Channel δήλωσε ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, θα μπορούσε να γίνει από τη Δευτέρα απόγευμα ή την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι, γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό. «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».
Επιπλέον σημείωσε ότι «είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους, δηλαδή, ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν και ποιους εκπροσωπούν. Να ξέρουμε δηλαδή με ποιους θα συνομιλήσει ο πρωθυπουργός. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε, το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, όμως, μπορούμε να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις, για παράδειγμα στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που αφορούν στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων που γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη από την κυβέρνηση»