ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ – Άλλο Γερμανία, άλλο Ελλάδα: Δήμαρχος παύθηκε γιατί εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Ο δήμαρχος της πόλης Χάλε, στην Έσση, στη Γερμανία παύθηκε, ενώ κινδυνεύει ακόμη και με εισαγγελική δίωξη, καθώς ο ίδιος και συνεργάτες του εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 εκτός σειράς.
Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες το βράδυ αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία την παύση του δημάρχου με ψήφους 34 υπέρ και 13 κατά, ενώ ένας δημοτικός σύμβουλος απείχε.
Ο δήμαρχος του Χάλε Μπερντ Βίγκελαντ (ανεξάρτητος), κατηγορείται ότι ο ίδιος εμβολιάστηκε ήδη τον Ιανουάριο χωρίς αυτό να προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό προτεραιότητας, ο οποίος παρακάμφθηκε και προκειμένου να εμβολιαστούν νωρίτερα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στελέχη της ομάδας προστασίας από καταστροφές. Για τον εαυτό του, ο κ. Βίγκελαντ είχε επικαλεστεί τον κίνδυνο κάποιες δόσεις εμβολίων να χάνονταν (σ.σ κάτι  μας θυμίζει αυτό), καθώς ήταν έτοιμες για χορήγηση, αλλά δεν είχαν προσέλθει στο ραντεβού τους άλλοι πολίτες.
Η Εισαγγελία της περιοχής ωστόσο έχει, όπως φαίνεται, διαφορετική άποψη και τον Φεβρουάριο διέταξε σχετική έρευνα στα δημοτικά γραφεία, καθώς οι καταγγελίες αφορούσαν τελικά 585 περιπτώσεις παραβίασης της σειράς προτεραιότητας.
Να σημειωθεί ότι η Αριστερά, οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν ζητήσει την προσωρινή παύση του δημάρχου από τα καθήκοντά του, ενώ υπέρ της πρότασής τους τοποθετήθηκαν και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

Στην Ελλάδα οι δήμαρχοι νομίζουν οτι οι δημαρχίες ειναι δικές τους μεχρι να  “ΞΕΒΡΟΜΙΣΟΥΝ ” απο εκεί… όταν έρθει η ώρα τους… !

Ο νοών νοείτω και ουαί των ανοήτω …

Αυτή ειναι η κατάσταση στην Ελλάδα του 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ : ΖΑΝ ο Ανιχνευτής …