Ο καιρός : Ακραίος καύσωνας «βράζει» τη χώρα – Από σήμερα Δευτέρα οι πιο καυτές ημέρες με 45άρι

Σε κλοιό ακραίων θερμοκρασιών βρίσκεται η χώρα, καθώς επελαύνει ισχυρό κύμα καύσωνα με τις επόμενες ημέρες να είναι ακόμη πιο δύσκολες.
Το φαινόμενο να αναμένεται ισχυρότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς τη Δευτέρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στο απόγειό τους. Αυτό συμβαίνει καθώς η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» κι άλλο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.
Υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή 6 Αυγούστου.
Η πρόβλεψη του καιρού για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου
Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός αναμένεται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.
Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρό: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.