ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ vima : Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Χωρίς παράταση έληξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Όπου σύμφωνα με την ΑΑΔΕ υποβλήθηκαν συνολικά 1.131.140 αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής.
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε παράταση αυτού του σταδίου και πλέον, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, επόμενη ημερομηνία «σταθμός» είναι η 21η Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος.
Όπως ανακοινώθηκε, προκαταβολή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.
Σημειώνεται πως οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο και το ποσό θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.
error: Content is protected !!