ΛΑΓΚΑΔΑΣ : 𝝥𝝰𝝲𝝹ό𝞂𝝻𝝸𝝰 𝝜𝝻έ𝞀𝝰 𝝥𝝴𝞀𝝸𝝱ά𝝺𝝺𝝾𝝼𝞃𝝾ς…

𝝥𝝰𝝲𝝹ό𝞂𝝻𝝸𝝰 𝝜𝝻έ𝞀𝝰 𝝥𝝴𝞀𝝸𝝱ά𝝺𝝺𝝾𝝼𝞃𝝾ς- 𝝨𝞃𝝾 𝝥𝝴𝞀𝝸𝝱𝝰𝝺𝝺𝝾𝝼𝞃𝝸𝝹ό 𝝫𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺 𝞃𝝾𝞄 𝟮𝝾𝞄 𝝢𝝶𝝿𝝸𝝰𝝲𝞈𝝲𝝴ί𝝾𝞄 𝝠𝝰𝝲𝝹𝝰𝝳ά 𝝿𝝰𝞀𝝴𝞄𝞀έ𝝷𝝶𝝹𝝴 𝝶 𝝙ή𝝻𝝰𝞀𝞆𝝾ς 𝝢ί𝝹𝝶 𝝖𝝼𝝳𝞀𝝴ά𝝳𝝾𝞄
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον χώρο του Επαρχείου Λαγκαδά, παρευρέθηκε η Δήμαρχος, Νίκη Ανδρεάδου.
Το Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ συγκέντρωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενεργού συμμετοχής των παιδιών στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον.
Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες παρουσίασαν τις δράσεις, τις δημιουργίες και τα μηνύματά τους για τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και την προστασία της φύσης, αποδεικνύοντας ότι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και μπορεί να αποτελέσει ισχυρή βάση για ένα καλύτερο μέλλον.
Κατά τον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Λαγκαδά συνεχάρη τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί το ισχυρότερο εφόδιο για τη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών. Παράλληλα, υπογράμμισε τη μοναδική περιβαλλοντική κληρονομιά της περιοχής μας και την ανάγκη προστασίας και διατήρησής της για τις επόμενες γενιές.
«Σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, είχα τη χαρά να βρεθώ στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσε το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά και να συζητήσω με τα παιδιά για το περιβάλλον, τη φύση και την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντί της.
Βλέποντας τον ενθουσιασμό τους, τις δημιουργίες τους και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την αξία της προστασίας του φυσικού μας πλούτου, δεν μπορούσα να μη σκεφτώ ότι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον του περιβάλλοντος είναι η εκπαίδευση και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τις μικρές ηλικίες.
Φεύγοντας σήμερα από το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, κράτησα ως πιο αισιόδοξο μήνυμα τα χαμόγελα και τις σκέψεις των παιδιών. Αν αυτά τα παιδιά μάθουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σήμερα αυτό που πρέπει», δήλωσε η Δήμαρχος Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών σε βιωματικές δράσεις, παρουσιάσεις και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την αξία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των νέων γενεών στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος