Κουφάλια : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 12/ 03/ 2022
Οι Κομματικές Οργανώσεις του δήμο Χαλκηδόνας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη – συζήτηση το Σάββατο 12 Μαρτρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Κουφαλίων, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ενδεικτική και της μεγάλης ανησυχίας για τις εξελίξεις και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
Ομιλητής ήταν ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι η επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έρχεται να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του Κόμματος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος μας το καλοκαίρι που μας πέρασε εκτιμούσαμε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα πρώτα και κύρια και τη Ρωσία για την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια οικονομία θα ενταθούν”.
Στην συνέχεια ανέφερε ότι ανεξάρτητα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, έχουμε να κάνουμε με ένα πόλεμο ιμπεριαλιστικό και από τις δυο μεριές, και άρα άδικο, που τις συνέπειες του της πληρώνουν με το αίμα και την γονάτισμα του λαϊκού εισοδήματος, οι λαοί, και πρώτα απ όλα ο λαός της Ουκρανίας.