Κουφάλια : Η απάντηση “ΣΟΚ” από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ  (Αποκλειστικό )

 

Ερώτηση : ΑΚΥΡΩΤΕΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΚ 

ΛΟΓΩ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ;

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρα επαγγελματικησ καταρτισησ

Με μια τρισέλιδη απάντηση – γνωμοδότηση ΣΟΚ  η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης φέρνει τα πάνω κάτω στο ΚΕΚ Νεφέλη, απαντώντας στο ερώτημα του Δήμου Χαλκηδόνος. αφού επί λέξη αναφέρει τα κάτωθι  :

«Η λειτουργία Διαδημοτικού οργάνου από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που συμμετέχουν στην επιχείρηση, ως διάταξη δεν βρίσκεται σε ισχύ

 «…. οι διατάξεις του άρθρου 285 του Π.Δ. 410/1995 ΄΄ Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας ΄΄(ΦΕΚ 231 Α) τις οποίες επικαλείται σε σχετικό υπόμνημα η νυν Διοίκηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης ….. δεν χωρούν εφαρμογής διότι ο εν λόγω Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας έχει καταργηθεί».

Όπως μάθαμε η νυν Διοίκηση του ΚΕΚ έστειλε υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να συνεχιστεί το ισχίων καθεστώς . Κάτι που η Περιφέρεια βέβαια το απέρριψε κατηγορηματικά.
Και τι θα συμβεί στη συνέχεια αν κριθεί από τα Δικαστήρια ότι οι συνθέσεις της Διοίκησης του ΚΕΚ ήταν μη νόμιμες; Τι θα συμβεί όταν προσβληθούν νομικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια;
Η εκτίμηση έγκυρων νομικών κύκλων τους οποίους ρωτήσαμε είναι ότι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών (στο οποίο παραπέμπεται το ζήτημα για επιβεβαίωση ) θα είναι ίδια με της Αποκεντρωμένης. Τότε κατά τη γνώμη τους, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όσους ήταν στη Διοίκηση του ΚΕΚ αυτά τα χρόνια.
Όσο για τη σύνθεση του νέου ΔΣ στο ΚΕΚ, η Αποκεντρωμένη ξεκαθαρίζει αυτά που είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες :
Έξι Δημοτικοί σύμβουλοι (ο ένας από την Αντιπολίτευση – άρα πέντε από τη Συμπολίτευση) τρεις εκπρόσωποι φορέων και δυο δημότες, σύνολο έντεκα.
Αυτοί χωρίζονται ανά Δήμο ως εξής: από το Δέλτα τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, δύο εκπρόσωποι φορέων και ένας δημότης, από το Δήμο Χαλκηδόνος δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας εκπρόσωπος φορέα και ένας δημότης και από το Ωραιόκαστρο ένας Δημοτικός Σύμβουλος.
Και επειδή με τον τελευταίο νόμο Θεοδωρικάκου του 2019, η παράταξη του Δημάρχου σε κάθε Δήμο εκλέγει τα 3/5, οι Δήμαρχοι Ιωαννίδης και Αναγνωστόπουλος, μπορούν  άνετα να εκλέξουν δικό τους ΔΣ στο ΚΕΚ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρα επαγγελματικησ καταρτισησ

Ολόκληρο το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας προς τον δήμο Χαλκηδόνος :