ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Αποχώρηση από τη συνεδρίαση-φιάσκο!-Γιαννούλης: «στίγμα για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Αποχώρησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» από την απολογιστική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, μαζί με άλλες παρατάξεις και προσκεκλημένους φορείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική διάταξη της συνεδρίασης, που αν και προοριζόταν για φιέστα, τελικά κατέληξε σε φιάσκο!

Η διάταξη των ομιλητών της συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, προτάσσοντας μια σχεδόν ωριαία εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη, τις εισηγήσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών και της Συμπαραστάτριας του Πολίτη, προσκαλεσμένων φορέων και μετά των επικεφαλής των παρατάξεων. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι δεν προβλέπονται τοποθετήσεις ή ακόμα και ερωτήσεις από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα διαλόγου, ενώ αποκλείστηκε τεχνικά και κάθε δυνατότητα παρέμβασης για διαδικαστικούς λόγους.

Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη βαριά, καθώς οι εισηγήσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών είχαν κοινοποιηθεί στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης μόλις δύο μέρες πριν, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δυνατότητες μελέτης και διατύπωσης τεκμηριωμένης κριτικής, όπως θα έπρεπε εάν γινόταν σεβαστός ο δημοκρατικός τους ρόλος. Επιπλέον, μεταξύ αυτών των εισηγήσεων δεν βρισκόταν η ωριαία παρουσίαση του κ. Περιφερειάρχη. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο τεχνικός αποκλεισμός από τη διαδικασία και του επίσημα προσκεκλημένου εκπροσώπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν μπορούσε να συμμετέχει, καθώς δεν είχε την ιδιότητα του υπαλλήλου της Περιφέρειας!

Ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Γιαννούλης, κατάφερε μόνο να αναρτήσει ένα κείμενο στα σχόλια της τηλεδιάσκεψης, πριν την αποχώρηση, το οποίο κατέληγε στα εξής: «Το να καταγγείλουμε αυτή την πρακτική είναι το ελάχιστο. Θα αποχωρήσουμε από την Φιέστα που βαφτίστηκε Ειδική Συνεδρίαση Απολογισμού του έργου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το μείζον είναι ότι τελικά η δημοσιότητα για την οποία παλέψαμε ως παράταξη ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για να ακούει και να βλέπει ο πολίτης τι συμβαίνει, μετατράπηκε σε μία πανικόβλητη προσπάθεια να χειραγωγηθεί ο δημοκρατικός διάλογος και να αποκρυφτεί κάθε διαφορετική άποψη. Θα μείνει Στίγμα για τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και όσους τον οδήγησαν σε αυτή την απρέπεια».

Μετά την αποχώρηση των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απέμεινε ο κ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ζωντανά μεταδιδόμενη τηλεδιάσκεψη, με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και όσους προέρχονται από τον χώρο της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής, ως θλιβερή εικόνα ευτελισμού της δημοκρατικής διαδικασίας.