ΘΕΡΜΗΣvima : Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο δήμο Θέρμης

Το έντονο πρόβλημα της υψηλής εγκληματικότητας, με τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες που μαστίζουν την περιοχή του δήμου Θέρμης, έθεσε για άλλη μια φορά προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης που έγινε σήμερα για το θέμα αυτό στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Απευθυνόμενος προς τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Γιώργο Δούβαλη, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Χρήστο Μπουλούμπαση και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τζήμα που ήταν παρόντες, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε “ιδιαίτερα προβληματική” την αστυνόμευση σε όλη την έκταση του δήμου Θέρμης. “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να βρίσκεται στα ύψη, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους”. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι “στην περιοχή της Θέρμης υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση που συνεπάγεται και αύξηση του πληθυσμού, την ίδια ώρα που το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας είναι ελλιπές”. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “είναι θετικό το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ανταποκρίθηκε στα αλλεπάλληλα αιτήματα του δήμου για ενίσχυση της αστυνόμευσης και έστειλε να περιπολούν δύο φορές την εβδομάδα στελέχη της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ. Όπως θετικό είναι ότι πρόκειται να έρθει και τρίτο περιπολικό στη Θέρμη. Όμως δεν φτάνει αυτό. Υπάρχει άμεση ανάγκη για ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. σε ανθρώπινο δυναμικό όπως και σε οχήματα και σε εξοπλισμό. Το θέμα αυτό μας απασχολεί καθημερινά, το έχουμε θέσει επανειλημμένως και θα επανέλθουμε, μαζί και με τους βουλευτές, για να αναδείξουμε ξανά το ζήτημα ώστε να επιτύχουμε καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής”.
Στην ίδια συνεδρίαση και οι υπόλοιποι δήμαρχοι μίλησαν για την ανάγκη να ενισχυθεί η δύναμη της αστυνομίας και να αυξηθούν οι περιπολίες, τονίζοντας ότι καθημερινά γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπών, διαρρήξεων και κάθε μορφής παραβατικότητας. Οι δήμαρχοι ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σκύψει με ενδιαφέρον στο πρόβλημα και να δώσει άμεσα λύσεις.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, υπογράμμισε ότι η ασφάλεια στις πόλεις είναι πρώτη στην ιεράρχηση των προβλημάτων, ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, η αυτοδιοίκηση φωνάζει εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά το 2017 και τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, η οποία έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό.
«Δυστυχώς, οι διαμαρτυρίες μας από τότε επιβεβαιώθηκαν. Τα κρούσματα έχουν πάρει χαρακτήρα πανδημίας στις περιοχές της πόλης, ανατολικά και δυτικά, και πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊτεζίδης και πρόσθεσε ότι οι δήμαρχοι τιμούν τις προσπάθειες που κάνουν οι αστυνομικοί, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους αλλά το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. «Θα πρέπει», συνέχισε, «η Θεσσαλονίκη, η ευρύτερη περιοχή, αλλά και η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας να ενισχυθούν. Μας καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ότι έχουν σημαντικές ελλείψεις και σε προσωπικό και σε υποδομές. Δεν πάει άλλο. Ας το πάρουν σοβαρά αυτό το θέμα» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις στο προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία καλείται να καλύψει πολλά περιστατικά, ενώ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του αρχηγού της αστυνομίας ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί σημαντικά στις καλοκαιρινές μεταθέσεις.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας κινούνται σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ περιοχές που έχουν πρόβλημα εξυπηρετούνται και από όμορα τμήματα. «Είμαστε στη διάθεσή σας. Έχουμε τα αφτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά, είμαστε παρόντες με τον τρόπο που μπορούμε και με τα ελλείμματα που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω προσπάθεια όπου χρειάζεται.