Εργασία : 15000 ευρώ σε άνεργους νέους για δημιουργία επιχειρήσεων

ΟΑΕΔ-Google. 15000 ευρώ σε άνεργους

νέους για δημιουργία επιχειρήσεων (start-ups)

ΟΑΕΔ-Google. 15000 ευρώ σε άνεργους νέους για δημιουργία επιχειρήσεων (start-ups)
μέσω νέας συνεργασίας για κατάρτιση στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από το βήμα του συνεδρίου SkillUp Forum που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τη νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου με τη Google Ελλάδας για την κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα
Δράση που συνδέεται με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση νέων ανέργων στην αυτοαπασχόληση μέσω της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (start–ups), με την ενίσχυση της κάθε start–up με 15.000 ευρώ
Πληροφορίες για το πρόγραμμα
Το νέο πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα σε 4.000 ανέργους έως 45 ετών να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.
Στόχος είναι να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία.
Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.α.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google
Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα.
Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα αίτησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.
Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 €.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ στο επόμενο διάστημα