Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επίκαιρη Επιστολή Αντιδήμαρχου Χαλκηδόνος !

Από τον Αντιδήμαρχο Χαλκηδόνος Λουκά Ευσταθιάδη πήραμε και δημοσιεύομαι την παρακάτω επιστολή :

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ
Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, δημότες που έκαναν χιλιόμετρα για να βρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετώπισαν χθες την εξής κατάσταση : τρεις παρατάξεις, συνεννοημένες μεταξύ τους (Μηντσιούδης, Σαραφίδης, Μηντζιαρίδης), απείχαν απροειδοποίητα από τη δημοκρατική διαδικασία του Συμβουλίου της Πέμπτης.
Οι λόγοι της αποχής τους είναι αστείοι. Και σήμερα τολμούν να ονομάσουν «μειοψηφία», την Διοίκηση, ξεχνώντας ότι πήρε 60% στις πρόσφατες εκλογές. Πόσο έπρεπε να πάρει; 99% για να είναι πλειοψηφία; Και την κατηγορούν για αλαζονεία, όταν αυτοί οι ίδιοι τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου συμμετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή και υπερψήφισαν ομόφωνα όλα τα θέματα. Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι;
Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα αυτής της στάσης τους ; Σημαντικά προβλήματα, δεν βρήκαν λύση.
Τι τους εμπόδισε να στηρίξουν την άποψή τους μέσα στο Συμβούλιο; Όταν μάλιστα και οι τρεις μαζί, έχουν την πλειοψηφία των συμβούλων.
Δεν κατάλαβαν ότι οι εκλογές τελείωσαν κι ότι ο κόσμος θέλει λύσεις και όχι προεκλογικά τερτίπια;
Όταν μάλιστα η σημερινή διοίκηση έδειξε συναίνεση και τους παραχώρησε εκπροσώπηση σε επιτροπές του Δήμου, ενώ μπορούσε να ορίσει δικά της μέλη;
Από εδώ και στο εξής οι δημότες ας τους κρίνουν όταν εξαιτίας της απουσίας τους, δεν προχωρούν οι λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Ο Δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει την πόρτα του ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις αλλά δεν θα μπει σε συνδιαλλαγή και σε διαπραγματεύσεις για αξιώματα. Ας το ξεχάσουν κάποιοι αυτό. Μιλάει στους δημότες με το έργο του. Το έργο δυο μηνών, από τα Κουφάλια μέχρι το Ξηροχώρι, που δεν το είδε ο κόσμος, χρόνια τώρα. Αν κάποιοι θέλουν να περιθωριοποιηθούν, είναι δικαίωμά τους.
Τέλος, είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται τη στιγμή που κάποιοι χάνουν την καρέκλα που κατείχαν για δεκαετίες;;; Και δυστυχώς κάποιοι άλλοι κατέληξαν να είναι η ουρά τους. Όσο όμως και να ενοχλεί το κατεστημένο, η Διοίκηση αυτή θα απαλλάξει το Δήμο από καταστάσεις που τον ταλαιπώρησαν για χρόνια.
Ευσταθιάδης Λουκάς