ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : ” Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό σας, εσάς φοβάμαι … “

ΤΟΥ : ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΌΠΟΥΛΟΥ

Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό σας, εσάς φοβάμαι που έχετε αναλάβει τη διαχείριση μιας κρίσης, μας έχετε κλείσει μέσα (σωστά), αλλά εσείς εκεί έξω κάνετε ανεπίτρεπτα -ορισμένες φορές- λάθη και ανοησίες σε υπερθετικό βαθμό.
Εσάς και μόνον εσάς φοβάμαι, που καθήκον σας είναι να φροντίζετε τους ζωντανούς και όχι να αναλώνεστε σε καταμέτρηση νεκρών.Φοβάμαι εσάς που κλείσατε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων τα γήπεδα, τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα θέατρα και τα εστιατόρια.
Φοβάμαι εσάς που στείλατε τους τροχονόμους στους δρόμους, χωρίς να τους εξηγήσετε ότι δεν πρέπει να αγγίζουν ούτε γι’ αστείο τα έγγραφα των πολιτών, προκειμένου να αποκλείουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού από τον έναν χριστιανό στον άλλον.
Φοβάμαι εσάς που αφήσατε δύο Σαββατοκύριακα ανοιχτά τα διόδια και τα λιμάνια.
Φοβάμαι εσάς που τοποθετήσατε τον Κικίλια υπουργό Υγείας και τον Τσιόδρα εκπρόσωπο Τύπου του Κικίλια. Το αντίθετο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί εν μέρει.
Φοβάμαι εσάς που εγκρίνατε έναν Αρκουμανέα επικεφαλής του ΕΟΔΥ κι εκείνος για να σας δικαιώσει γύρισε ένα βίντεο της συζύγου του σε μαγειρικό οίστρο και μια συμπαθητική για άλλες εποχές φωτό στο Instagram, απαράδεκτη όμως ως προς το επίκαιρο μήνυμα: «Μείνετε σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ σας» ενώ εναγκαλίζεται και ασπάζεται τρυφερά τη σύζυγό του.
Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ακόμη ότι η σύζυγος ενός άλλου ανθρώπου με τρία παιδιά είχε πάρει οδηγία από τον ΕΟΔΥ να μείνει στο σπίτι της και είχε εγκαταλείψει τα εγκόσμια…
Φοβάμαι γιατί στελέχη σας συμπεριφέρονται κατά τη διαχείριση κρίσης σαν τηλεοπτικές σταρλετίτσες· ναι, αυτές τις παρδαλές και αγράμματες ξανθές, που θεωρούν κατόρθωμα να κολλήσουν κορωνοϊό για να το πουν στα ΜΜΕ  και τα social, μπας και ανεβεί το κασέ τους.
Στελέχη που παρακολουθούν την καμπύλη του Covid-19 για να επενδύσουν πολιτικά, λες και όταν τελειώσει ο μπελάς κι όλα πάνε κατ’ ευχήν δεν θα προλάβουν να το πράξουν.
Φοβάμαι τις μεσαιωνικές απόψεις ακαδημαϊκών σας, οι οποίοι στη θέα συναδέλφων τους να εκφράζουν άποψη για τη μάχη εναντίον της επιδημίας, χύμηξαν να τους απαξιώσουν με το φθηνό επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει μόνο εντός των τειχών της κοινότητας και πως η εκπεφρασθείσα θέση τους αποσκοπούσε στη συλλογή λίγων κλικ και περισσότερης δημοσιότητας!
Φοβάμαι επίσης ότι δεν έχετε υποψιαστεί πού οδηγεί η περιπέτεια και τι μας περιμένει στο τέλος του δρόμου· τις γεωπολιτικές αλλαγές που σχεδιάζονται με πιθανό εργαλείο έναν κορωνοϊό.
Φοβάμαι όμως και κάτι ακόμα που θα έπρεπε να το φοβόσαστε κι εσείς. Ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας, όταν ο κόσμος βγει από το σπίτι του, εσείς θα τρέχετε να κρυφτείτε.
Δεν θα σας πω τώρα το γιατί. Θα σας το πω τότε, την ώρα που πρέπει, γιατί το πολιτικό σύστημα -μέρος του οποίου είσαστε κι εσείς- απαξίωσε την Περίθαλψη. Έκανε τις νοσηρές περικοπές στην Υγεία.
Έπαιξε με τη NOVARTIS και τις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες με το αζημίωτο.
Απαξίωσε τον Έλληνα γιατρό, που τώρα στέλνει στη μάχη με ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα της συμφοράς, για να τον χειροκροτήσει από τα μπαλκόνια ξεδιάντροπα.
Κι επειδή θέλω να κλείσω κάπως διαφορετικά, θα κάνω μία μικρή επισήμανση:
Προσέξτε μήπως το καλοκαίρι διακοπές κάνουν μόνον οι μπακάληδες, οι φαρμακοποιοί και οι νεκροθάφτες.
Οι παραλίες μας θα είναι πολύ πληκτικές…
www.zougla.gr