ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 : Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης – Τα 11 από τα 12 ονόματα των υποψηφίων
Έτοιμο και για επίσημη ανακοίνωση την ερχόμενη Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Ποιο όνομα ακόμη παίζεται – Φουλ ανανεωμένο σε σχέση με το 2019.
“Κλείδωσε” και ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τη Β’ Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο σύνολό του την ερχόμενη Κυριακή σε συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος γι’ αυτό το σκοπό.
Τα ονόματα των 12 υποψηφίων βουλευτών της Β’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δεδομένα, με εξαίρεση μια γυναίκα. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε επίσης κλείσει, όμως έγιναν δεύτερες σκέψεις κι έτσι αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δούμε ποια θα είναι τελικά.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι υποψηφιότητες θα είναι επτά ανδρών και πέντε γυναικών, ενώ η ανανέωση σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2019 είναι ευρεία.
Η επιτροπή αξιολόγησης συνεργάστηκε με τις τοπικές οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Β’ Θεσσαλονίκης και πλέον τα ονόματα των 11 υποψηφίων, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή, όπως πληροφορείται η Voria.gr, είναι τα εξής:
Ανδρες:
-Γιώργος Αρβανιτίδης (νυν βουλευτής).
-Κώστας Πετρίδης (συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο του 2019).
-Γιώργος Φεστερίδης (συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο του 2019).
-Γιάννης Μπατζαρακίδης (αντιδήμαρχος στον δήμο Χαλκηδόνος).
-Μιχάλης Πάππου (μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής).
-Θανάσης Γλαβίνας (διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος).
-Δημήτρης Στοΐτσας (επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Βόλβης).
Γυναίκες:
-Κωνσταντίνα Αδάμου (ανεξάρτητη βουλευτής, που εξελέγη με το ΜΕΡΑ25 και πλέον είναι στο ΠΑΣΟΚ).
-Μαρία Κιλαζίδου (συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο του 2019).
-Δώρα Σαμαρά (συνταξιούχος ΟΤΕ από τη Μηχανιώνα).
-Πλουσία Μαρία Ευθυμιάδου (τραπεζικό στέλεχος).
Για το κενό στις γυναίκες έχει ακουστεί το όνομα της Όλγας Τσιπτσέ που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2019, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της και στο ψηφοδέλτιο του 2023.
Από μια πρώτη ανάγνωση του ψηφοδελτίου γίνεται εμφανές ότι μόλις τέσσερις είναι εκείνοι που σίγουρα συμμετέχουν και πάλι στον εκλογικό αγώνα μέσω υποψηφιότητας συγκριτικά με το 2019 και μία η κ. Αδάμου, η οποία συμμετείχε με άλλο κόμμα. Επίσης, η ισορροπία του 2019 ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες υποψήφιους “βάρυνε” αυτή τη φορά προς τους άνδρες (ένας περισσότερος), χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί η ποσόστωση.
Από την Κυριακή, όταν αναμένεται να ανακοινωθούν και επισήμως τα ονόματα, οι 12 υποψήφιοι θα αρχίσουν πλέον τον προεκλογικό αγώνα τους χωρίς… αναστολές.
Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Νομαρχιακή Β’ Θεσσαλονίκης και που θα οργανωθούν και κεντρικά, οι εκλογές τουλάχιστον για το ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια αρχίζουν από νωρίς και δυναμικά.
Ήδη η Νομαρχιακή οργάνωσε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για την ανάπτυξη και την οικονομική κρίση στη Σίνδο (Πολιτιστικό Κέντρο), που την παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα, με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή, Κώστα Χρυσόγονο (αναμένεται να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης) και τον Χρήστο Πινακιώτη (από τη Χαλκιδική), όπου μάλιστα παρεμβάσεις έκαναν ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία”, Χρήστος Παπαστεργίου και άλλα 15 στελέχη και πολίτες.
Ακόμη για τη Νομαρχιακή ο προεκλογικός αγώνας δεν έχει αρχίσει (προφανώς θα αρχίσει από την ερχόμενη Κυριακή), ενώ οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται, όπως επισημαίνουν τα στελέχη της, έχουν ως στόχο τη συσπείρωση του κομματικού ακροατηρίου στους οχτώ δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και την εξωστρέφεια του κόμματος και ειδικά της τοπικής οργάνωσης.

www.voria.gr