ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Πότε κλείνουν για καλοκαίρι Λύκεια και Γυμνάσια / Τι ισχύει για τα Δημοτικά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου έχει ήδη ξεκινήσει.
Αντίκτυπο στη λειτουργία των σχολείων, επηρεάζοντας τις ημερομηνίες που θα κλείσουν για καλοκαίρι, έχουν οι εκλογές 2023.
Λίγες ημέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, και επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την απόφαση με τις οριστικές ημερομηνίες στις οποίες θα σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία.
Αρχικά, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τα σχολεία όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά για δύο ημέρες, προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, την Παρασκευή προ των εκλογών και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή στις 19 και στις 22 Μαΐου.
Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι
Σε ό,τι αφορά το πότε θα κλείσουν για καλοκαίρι, την προηγούμενη εβδομάδα υπεγράφη τροπολογία που άλλαζε όσα ίσχυαν, καθώς προέκυψε η προκήρυξη των εκλογών.
Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ, οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων στα σχολεία για το έτος 2022-2023 είναι οι εξής:
Στις 30 Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη, κλείνουν τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας
Στις 18 Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη, θα κλείσουν τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και τα Λϋκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών)
Τα Δημοτικά σχολεία θα κλείσουν κανονικά στις 15 Ιουνίου.
Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες
Οι παραπάνω ημερομηνίες έχουν επιλεγεί με βασικό στόχο να μην επηρεαστούν οι Πανελλήνιες 2023, που θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου.
Στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, οι δεύτερες κάλπες αναμένεται να στηθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου (2 Ιουλίου), οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πανελλήνιες.
Ακόμη όμως και αν πάνε μια εβδομάδα πίσω οι επαναληπτικές εκλογές, δηλαδή την Κυριακή 25 Ιουνίου, δεν αναμένεται να διαταραχθεί η διαδικασία των Πανελληνίων, καθώς εκείνες τις ημέρες θα εξετάζεται η τελευταία «παρτίδα» των ειδικών μαθημάτων.