δ.Χαλκηδόνος  : Ποιος  θα φτάσει ως τις εκλογές… ? / Δημότης Online

Καλημέρα φίλες και φίλοι και καλή σας εβδομάδα με υγεία πάνω απ’  όλα.
ΚΕΚ Νεφέλη λοιπόν. Το θέμα που από ότι φαίνεται θα φέρει τσουνάμι εξελίξεων, ειδικά στους δυο Δήμους που είναι βασικοί μέτοχοι.  Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από έγκυρη πληροφόρηση, ότι για το θέμα υπήρξε ( θα το πούμε κομψά ) «μεγάλη επιθυμία» από ορισμένους κύκλους να μην  προχωρήσει δικαστικά και να τεθεί στο αρχείο. Οι «επιθυμίες» αυτές – απ’ ότι μαθαίνουμε – εκφράστηκαν από σημαντικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται ΑΜΕΣΑ και από τους δύο Δήμους.
Στο site γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις και θα τα αναφέρουμε την κατάλληλη ώρα.
Μάθαμε επίσης ότι ταυτόχρονα έγιναν καθοριστικές ενέργειες από την άλλη πλευρά η οποία τρέχει το θέμα ΚΕΚ. Έτσι το ζήτημα όχι μόνο δεν μπήκε στο αρχείο, αλλά διατάχθηκε εκ νέου έρευνα για νέα ζητήματα που προέκυψαν, αλλά και παλιά ζητήματα για τα οποία ήρθαν στο φως νέα στοιχεία. Μας μεταφέρθηκε μάλιστα και κάτι πολύ σημαντικό. Ότι «περιμένουμε στα επόμενα εικοσιτετράωρα, το καίριο στρατηγικό λάθος»
Επίσης  – απ’ ότι επίσης μας μεταφέρθηκε – στο νομικό χειρισμό της υπόθεσης εντάχθηκε και το δικηγορικό γραφείο της κας Κωνσταντοπούλου (πρώην Προέδρου της Βουλής) στην υπόθεση, η οποία (από ότι πληροφορηθήκαμε από άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο), παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση.
Εν κατακλείδι, οι δυο Εισαγγελικές Διαταγές έφεραν τη μεγάλη ανατροπή.
Έφτασαν «στην καρδιά του προβλήματος» όπως μάθαμε και πιθανόν να αναδείξουν στοιχεία τα οποία θα φέρουν τεράστιες ανακατατάξεις στο δικαστικό  αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.
Μάλιστα από ότι μάθαμε, η δεύτερη ακόμη δεν έχει εκτελεστεί γιατί το ΔΣ της επιχείρησης δεν δίνει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις στον Εισαγγελέα.
Εμείς εδώ μια κουβέντα θα πούμε : «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».
Άρα, γιατί κάποιος να προσπαθεί να μη δώσει στοιχεία? Φοβάται κάτι ?
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί προς ψήφιση από την Αντιπολίτευση το αίτημα για διενέργεια Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου στο ΚΕΚ. Εκεί – λένε κάποιοι – θα πέσουν οι μάσκες όλων.
Και πληροφορούμαστε ότι η ιστορία αυτή έχει μεγάλη ουρά. Πάρα πολύ μεγάλη ουρά. Τόσο μεγάλη, που θα μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Μαθαίνουμε ότι οι αποκαλύψεις που έρχονται αγγίζουν σημαντικότατα πρόσωπα. Τα οποία «έχουν πάρει φωτιά στα μπατζάκια τους» και προσπαθούν με κάθε τρόπο – έστω και την ύστατη στιγμή – «να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα». Και σήμερα η στήλη αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα τη σημαντικότατη πληροφορία η οποία μας μεταφέρθηκε : ότι δηλαδή «οι παρεμβάσεις ορισμένων προσώπων σε κάποια πρόσωπα, ήδη έχουν καταγγελθεί και παρακολουθούνται από τον Εισαγγελέα».
Επίσης,  έχουμε ακούσει από αρκετά πολιτικά πρόσωπα και των δύο  Δήμων, μια κουβέντα : που είναι οι δυο πρώην δήμαρχοι (κ.κ. Τσουκνιδάς και Φωτόπουλος) οι οποίοι ήταν σε ρόλο Προέδρου και Αντιπροέδρου στο ΚΕΚ τα προηγούμενα χρόνια ?
Ειδικά μάλιστα ο κ. Τσουκνιδάς ο οποίος ονόμαζε το ΚΕΚ «αμαρτωλό» και μετά είπε ότι το εξυγίανε. Δεν θα πρέπει αυτοί οι πρώην Δήμαρχοι να βγουν κάποτε να πουν και να εξηγήσουν, ποια ήταν η αμαρτωλότητα στο ΚΕΚ και από τι το εξυγίαναν ?  Περιμένουμε πλέον τις δημόσιες τοποθετήσεις αυτών των πρώην δημάρχων. Νομίζουμε ότι οφείλουν να το πράξουν άμεσα.
Για να το κλείνουμε λοιπόν για σήμερα, φαίνεται πλέον ότι το συγκεκριμένο θέμα θα πάει στο ακροατήριο. Και σίγουρα θα φτάσει να συζητείται έντονα στις εκλογές του επόμενου έτους (με όλα όσα αποκαλυφθούν στην πορεία). Σε κάθε περίπτωση εμείς θα το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε.
Αυτός όμως που δεν φαίνεται να “φτάνει στις επόμενες εκλογές”, είναι ο κ. Αναγνωστόπουλος…!!!
Η μυστηριώδης παράδοση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Χαλκηδόνος, να μην μπορεί να ξανακατέβει στις επόμενες εκλογές ο υφιστάμενος Δήμαρχος, αναμένεται πλέον ότι θα τηρηθεί για μια ακόμη φορά. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Αναγνωστόπουλου να βγει φουριόζος ένα  χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του και να πει ότι «ξανακατεβαίνω».
Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι και δεν πείθουν κανένα. Γιατί όμως?
Διαβάστε παρακάτω…
Ο κ. Αναγνωστόπουλος – κατά τη δική μας πολιτική ανάλυση – δεν ήταν ποτέ μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα σε αυτό το Δήμο. Εκλέχτηκε ευκαιριακά πριν 16 χρόνια επί κ. Αραμπατζή και παραιτήθηκε τότε. Έλλειπε πολλά χρόνια από τα δημοτικά δρώμενα και ποτέ δεν είχε μια συνεπή παρουσία και πορεία σε αυτά.
Προέκυψε όμως ξαφνικά ως υποψήφιος Δήμαρχος, όχι γιατί ο ίδιος είχε δώσει κάποιο πολιτικό παρών με τις παρεμβάσεις του, ή γιατί ανέπτυξε κάποιο υπολογίσιμο πολιτικό ανάστημα. Προέκυψε εντελώς ξαφνικά για δύο βασικούς λόγους :
Ο πρώτος είναι ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων οι οποίοι ήθελαν την ανανέωση σε πρόσωπα και πρακτικές, στα δημοτικά δρώμενα. Αυτοί– κατά τη γνώμη πολλών σε αυτό το Δήμο την οποία ακούμε συχνά – τον ανέσυραν, τον πήραν στις πλάτες τους και τον έκαναν Δήμαρχο.
Ο δεύτερος λόγος ήταν η απόλυτη εκμετάλλευση από το εκλογικό του επιτελείο, των σημαντικών προβλημάτων και ανισορροπιών που είχε δημιουργήσει η δημαρχία Τσουκνιδά στις τοπικές κοινωνίες. Ο κόσμος ξέσπασε τότε και καταψήφισε την τότε διοίκηση για εκείνη την ανισορροπία. Δεν υπερψήφισε Αναγνωστόπουλο.
Κι ερχόμαστε στο σήμερα και στη σημερινή του εικόνα. Οι περισσότεροι από όσους τον στήριξαν είναι τώρα απέναντί του πολιτικά. Όλοι αυτοί τον κατηγορούν για «μέγιστη πολιτική αχαριστία». Και τον περιμένουν στη γωνία με τα “εξάσφαιρα”.
Γιατί όμως έγινε αυτό?
Γιατί όσοι στον στήριξαν, σήμερα δεν θέλουν να τον βλέπουν “ούτε ζωγραφιστό”..?
Το πράγμα φωνάζει. Φρόντισε ο ίδιος να το κάνει αυτό. Ο κ. Αναγνωστόπουλος κατηγορείται από τους άλλοτε πολιτικούς υποστηρικτές του ότι μεταλλάχθηκε πολιτικά αμέσως μετά την εκλογή του. Πολιτικά του καταλογίζουν ότι από “Δόκτωρ Τζέκιλ”, μετατράπηκε άμεσα σε κύριο “Χάιντ”. Και μάλιστα τον κατηγορούν ότι “συμμάχησε” για τους δικούς του λόγους με όλους αυτούς τους οποίους στηλίτευε προεκλογικά και είχε υποσχεθεί ότι θα τους έλεγχε και θα τους έβαζε στο χρονοντούλαπο…!!
Αν όχι και πίσω από κάπου αλλού. Του καταλογίζουν λοιπόν όλοι αυτοί, ότι τους εξαπάτησε πολιτικά στο μέγιστο βαθμό, ότι εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου που τον ψήφισε για να καταλήξει να γίνει τελικά «μία σάρκα και ένα σώμα» με όσους και ότι κατηγορούσε.
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ακόμα και αυτά τα λίγα στελέχη που φαίνονται να βρίσκονται κοντά του σήμερα, δηλώνουν ήδη σε ιδιαίτερες συζητήσεις ότι το κάνουν για τους δικούς τους λόγους και με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Έχουν αρχίσει και ετοιμάζουν τη φυγή τους από το καράβι τη στιγμή που αυτοί θα κρίνουν ως κατάλληλη, γιατί καταλαβαίνουν πλέον ότι εάν παραμείνουν θα “βυθιστούν” μαζί με τον καπετάνιο…
Ο ίδιος ο κ. Αναγνωστόπουλος φαίνεται να στηρίζεται σε δύο πράγματα, μήπως μπορέσει να κατέβει ξανά.
Το ένα είναι μήπως και παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο της θητείας του κάποιο έργο..!!
Οι εξαγγελίες για τα έργα της Περιφέρειας δεν πείθουν. Ο κόσμος επί 3 χρόνια δεν έχει δει τίποτε. Φαίνεται λοιπόν να πιστεύει ότι με κάποιες ασφαλτοστρώσεις, με την τοποθέτηση κάποιων παιδικών χαρών και με κάποιες εργασίες στα σχολεία, θα καταφέρει να δείξει έστω και τον τελευταίο χρόνο ένα υποτυπώδες έργο, προκειμένου να έχει κάτι να υποστηρίξει.
Όμως αυτά είναι πρακτικές παλαιού τύπου. Θυμίζουν παλιούς προέδρους που έστρωναν άσφαλτο το τελευταίο βράδυ των εκλογών. Δεν πείθουν πλέον στα χρόνια της άμεσης ηλεκτρονικής πληροφόρησης και των βίντεο.
Το δεύτερο που ποντάρει είναι η κομματική στήριξη. Ο ίδιος “προέρχεται” από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως ο συνδυασμός και οι άνθρωποι που τον στήριξαν το 2019, ήταν και από άλλους χώρους και δεν το έκαναν κομματικά. Διαπιστώνοντας όμως τώρα ο ίδιος την εγκατάλειψη και την απόρριψη, μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ μας ότι έχει τραβήξει το κομματικό «σωσίβιο». Μάλιστα στο ίδιο «σωσίβιο» φαίνονται να πιάνονται και κάποια στελέχη της ίδιας κομματικής απόχρωσης που ανήκουν όμως σε άλλες δημοτικές παρατάξεις και τα οποία έχουν απαξιωθεί πολιτικά εδώ και καιρό από τους δημότες. Η ιδέα λοιπόν της κοινής καθόδου τους μέσω της κομματικής σύμπλευσης, λειτουργεί ως «εισιτήριο» για όλους αυτούς, μήπως μπορέσουν και κρατηθούν στα πράγματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και έχει ο Θεός. Άλλωστε για κάποιους η επιλογή  5 Χ 12 = 60 μισθοί, είναι το μεγάλο ποθούμενο.
Η γνώμη μας ?
Θα αποτύχει αυτό. 1ον γιατί ο κόσμος έχει σταματήσει να τοποθετείται κομματικά στις δημοτικές εκλογές. Ο κόσμος πλέον ψηφίζει ή καταψηφίζει άτομα και καταστάσεις. Όχι κόμματα…
Και 2ον γιατί υπάρχουν ορκισμένοι κομματικοί αντίπαλοι του κυρίου Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι θα τον πολεμήσουν με «λύσσα». Και αυτοί δεν είναι μόνο ανατολικά του Δήμου. Είναι και δυτικά…
Κλείνοντας θα αναφερθούμε και σε κάτι τελευταίο. Η εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Αναγνωστόπουλος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, είναι το λιγότερο “πολιτικά απογοητευτική και αποκρουστική”. Ποτέ κανένας δήμαρχος από όσους έχουν περάσει από το αξίωμα αυτό ως σήμερα, δεν φέρθηκε με τέτοια “ειρωνεία, απαξίωση” αλλά και “απειλές” σε συναδέρφους αιρετούς…
Η πολιτική ένταση και οι διαφωνίες πάντα υπήρχαν και τις βλέπαμε στα συμβούλια. Όμως γινόταν με μέτρο και εντός ορίων. Η σημερινή εικόνα που βγάζει ο κ. Αναγνωστόπουλος στα συμβούλια, να κατηγορεί δηλαδή ως «τσίρκο» τους συμβούλους και να λέει για αυτούς ότι «κάθε χωριό έχει το δικό του» , να απειλεί με εκφράσεις του τύπου «θα τα πούμε και στη συνέχεια, δεν θα μείνουμε εδώ», να υβρίζει με απαξιωτικές φράσεις δημοσιογραφικούς οργανισμούς και δημοσιογραφικά site που επί δεκαετίες  είναι στην πρωτοπορία της ενημέρωσης της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όλα αυτά αλλά και άλλα τόσα δείχνουν τα εξής :
Από τη μια ότι είναι απόλυτα εγκλωβισμένος στις επιλογές που έκανε και οι οποίες ανακαλύπτει τώρα ότι όχι μόνο δεν του βγήκανε αλλά θα γυρίσουν απέναντί του σαν «πληρωμένη εκδίκηση». Η πολιτική ανασφάλεια που βγάζει πλέον μέσα από τις αντιδράσεις αυτές είναι έντονη για όσους ξέρουν να διαβάζουν πολιτικά. Ακούσαμε μάλιστα να λέει κάποιο παλιό πολιτικό στέλεχος κάτι πολύ καλό για τις ειρωνείες του Δημάρχου : «η ειρωνεία είναι το καταφύγιο του αποτυχημένου».
Και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη αυτή τη συμπεριφορά, μένει μόνος του, χωρίς στήριξη από τα στελέχη του μέσα στο συμβούλιο. Ακόμη και ο πρόεδρος κ. Ταχτατζόγλου. Δείτε στο βίντεο την έκφρασή του προέδρου την ώρα που ο  κ. Αναγνωστόπουλος αποκαλεί «τσίρκο» τους συμβούλους. Θα καταλάβετε πολλά…
Από την άλλη, οι συμπεριφορές αυτές του κ. Αναγνωστόπουλου δείχνουν και την πολιτική ποιότητα αλλά και το πολιτικό ήθος του ανδρός. Ποιου ανδρός?
Του δημάρχου αυτού του Δήμου. Του πρώτου τη τάξει. Αυτού που θα έπρεπε να δίνει ο ίδιος το παράδειγμα. Και δυστυχώς επιλέγει να καταφέρεται εναντίον συναδέρφων με τόση “ιταμότητα, ειρωνεία, απαξίωση και προσβλητικές εκφράσεις”, όπως πρόσφατα του το τόνισε και η κυρία Βλαχάκη.
Και ρωτάμε εμείς : αυτό ήταν το νέο ήθος που υποσχόταν προεκλογικά?
Αυτή την εικόνα θα υπερασπιστεί με ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του; Με αυτή τη συμπεριφορά πιστεύει ότι θα προσελκύσει νέα, ικανά και έντιμα στελέχη να τον στηρίξουν και να βάλουν το όνομά τους κάτω από το δικό του?
Αδύναμο. Πολύ αδύναμο…
Και φυσικά προβληματιζόμαστε. Μήπως τελικά όλη αυτή η πολιτική εικόνα που βγάζει προς τα έξω, είναι ο πραγματικός πολιτικός του εαυτός?
Μήπως επαληθεύεται αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες « Αρχή άνδρα δείκνυσι» (η εξουσία δείχνει το χαρακτήρα του ανδρός) ? Τελικά αυτή η πολιτική εικόνα του συγκεκριμένου δημάρχου, είναι αυτή που θα πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό το Δήμο?
Από εμάς μόνο μια λέξη. Απογοήτευση…!!!
Καλή συνέχεια και τα ξαναλέμε. Πρώτα ο Θεός.

 

Στο επανειδείν…!  Δημότης Online