Δ. Χαλκηδόνος : Απαγορεύει την καύση των γεωργικών υπολειμμάτων στις αγροτικές περιοχές

Να τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει την καύση των γεωργικών υπολειμμάτων στις αγροτικές περιοχές, για να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα και να προστατευθεί το οικοσύστημα από επιπλέον ρύπανση καλεί τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος.
Σε μια προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ζητά από τους αγρότες του Δήμου να συμμορφωθούν με την τήρηση των νόμων και να μην προχωρούν σε καύση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών τους. ομη καύση γεωργικών υπολειμμάτων.
“Ζητούμε τη συνεργασία όλων των αγροτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και το οικοσύστημα του Δήμου μας”, τονίζει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Χαλκηδόνος καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό αραβόσιτος και ρύζι, καλλιέργειες οι οποίες κατά τη συγκομιδή τους αφήνουν πίσω τους μεγάλη ποσότητα γεωργικών υπολειμμάτων. Μερίδα των αγροτών ενσωματώνει την ύλη αυτή στο έδαφος (ορθή πρακτική καταπολέμησης γεωργικών υπολειμμάτων), ωστόσο, υπάρχουν και αγρότες οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες καύσεις των υπολειμμάτων αυτών.