Δ.Δέλτα / Γιάννης Ιωαννίδης : Ευχες για καλή χρονιά!

Μετρώντας ώρες ως την εκπνοή του 2021 και στρέφοντας το βλέμμα μας με ελπίδα στο 2022, αφήνουμε πίσω μας μία από τις δυσκολότερες χρονιές που βίωσε η ανθρωπότητα.
Μια χρονιά γεμάτη διαρκείς, μοναχικές και άνισες μάχες, με πολλές και άδικες απώλειες, που μας έκανε όμως πιο δυνατούς και μας δίδαξε την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνείδηση.
Στο κατώφλι λοιπόν της νέας χρονιάς και με τις ελπίδες που κάθε τι «νέο» δημιουργεί, με την εμπειρία και τα βιώματα του παρελθόντος, αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, είναι ότι πως μεγαλύτερη περιουσία της κοινωνίας μας είναι οι άυλες, διαχρονικές αρχές και αξίες,η αγάπη,η πίστη,η ανθρωπιά,η αλληλεγγύη..
Αυτά είναι τα «εφόδια» που χρειαζόμαστε , αυτά που πρέπει να φυλάμε μέσα μας,”εφόδια” που με την πάροδο των ετών γίνονται πολλές φορές θαμπές αναμνήσεις… φθείρονται.., αλλά που και μόνο μ’αυτά θα ξεπεράσουμε τις δυσχέρειες.. «Κάνε άλμα πιο γρήγορο απ’ τη φθορά» (Ο. Ελύτης), πιο επίκαιρο κι ελπιδοφόρο από ποτέ το νόημα του στίχου.….
Εύχομαι σε όλους υγεία, αγάπη, ευημερία,ειρήνη μέσα μας, στις ψυχές μας και στις συνειδήσεις μας, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.
Καλή χρονιά!