ΔΙΟΔΙΑ : Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Στρυμονικού

Σε λειτουργία μπαίνει από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Στρυμονικού, ο οποίος βρίσκεται στον οδικό άξονα μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Κώστα Κουτσούκο, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα δοκιμαστικά και από σήμερα τα διόδια θα τεθούν σε κανονική λειτουργία. Προς το παρόν η διέλευση είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το οποίο είχε εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο τα κόστη διέλευσης είναι 0,70 ευρώ για τα δίκυκλα και 1 ευρώ για τα ΙΧ. Τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν τέλος διοδίου 2,50 ευρώ και αυτά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 3,50 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λειτουργία των διοδίων στο Στρυμονικό, εάν συνυπολογιστούν τα διόδια του Προμαχώνα, το κόστος της μετακίνησης των οχημάτων από και προς Βουλγαρία επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς το σύνολο των διοδίων που πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση φθάνει τα 2,10 ευρώ για τα δίκυκλα, τα 3 ευρώ για τα ΙΧ και 7,50 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα για τα φορτηγά με λιγότερους ή περιοσσότερους από τέσσερις άξονες.