ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ : Στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δίκη Γραικού

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης το θρίλερ της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιορισθεί αρχικά για τις 20 Μαΐου ωστόσο δεν διεξήχθη λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξ αιτίας του κορωνοιού.
Έγκυροι νομικοί κύκλοι αναφέρουν πάντως ότι το πιο πιθανό είναι πως αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει αναβολή καθώς στις 30 Νοεμβρίου εκπνέει το 18μηνο για την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου.
Έτσι όλα δείχνουν ότι η υπόθεση Γραικού, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και επί 2,5 χρόνια αποτελούσε άλυτο γρίφο για τις αστυνομικές αρχές, θα τεθεί επιτέλους στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης.
Στο εδώλιο θα καθίσει ο 46χρονος έμπορος κρεάτων με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως αλλά και της περιύβρισης νεκρού και κλοπής.
Και νέοι μάρτυρες
Τη νομική εκπροσώπηση των συγγενών- αδελφών έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς ο οποίος, από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους και συνέβαλε προσωπικά ακόμη και στις έρευνες για την ανεύρεση του 59χρονου επιχειρηματία που είχε εξαφανισθεί στις 3 Νοεμβρίου 2016.
Σε δηλώσεις του στο Thesstoday.gr ο κ. Διαλυνάς αναφέρει ότι παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσουν, εκτός από τον αδελφό του θύματος Νίκο Γραικό και οι δύο αδελφές του -εκ των οποίων η μία θα έρθει από τη Γερμανία- ενώ έχουν προταθεί ως μάρτυρες άλλα 4 πρόσωπα.