ΔΗΜΟΣ Ωραιοκάστρου : Σχολείο βγαλμένο από παραμύθι το 6ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου

Σε ένα σχολείο που μοιάζει σαν βγαλμένο από παραμύθι θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα οι μαθητές του 6ου νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου. Ο άλλοτε απρόσωπος εξωτερικός τοίχος του σχολείου τους πλέον κοσμείται από παραστάσεις του «Μικρού Πρίγκιπα», του ήρωα του ομώνυμου βιβλίου του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ.
Το 6ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου απέκτησε νέα μορφή στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο», η οποία υλοποιείται σε σχολικούς χώρους με πρωτοβουλία της προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Ευαγγελίας Δρόσου.
«Η καμπάνια μας ‘Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο’ αποτελεί μια αναφορά στη γοητεία του παραμυθιού και στην αξία του ως εργαλείου μάθησης και αγωγής στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Συμβάλλει στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο κατά την οποία τα παιδιά μας πρέπει να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους, στο δικό τους καταφύγιο αγάπης και μάθησης. Στόχος μας είναι σε κάθε μας νηπιαγωγείο να ξετυλίγεται και μια μοναδική ιστορία, μέσα από την οποία το παιδί θα βρει το κίνητρο για μάθηση. Ας ταξιδέψει, λοιπόν, κάθε μας παιδί στο δικό του παραμύθι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας Ευαγγελία Δρόσου.
Για την αισθητική αναβάθμιση της αυλής του 6ο νηπιαγωγείου εργάστηκε η εικαστικός Ειρήνη Σταλίδη, χρησιμοποιώντας χρώματα που προήλθαν από δωρεά της εταιρείας Isomat προς τον δήμο Ωραιοκάστρου και τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την κάλυψη αναγκών στα σχολεία της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο