ΔΕΡΒΕΝΙ – ΛΗΤΗ : Φωτιά στο Δερβένι, επιχειρούν επτά εναέρια μέσα

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση – Σηκώθηκε drone με οπτική και θερμική κάμερα – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί από το μεσημέρι της Τρίτης για πυρκαγιά που ξέσπασε σε γεωργική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Δερβενίου, στον δήμο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στις 15:40 ήχησε το 112 στην πόλη, με τις αρμόδιες αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμένουν σε ετοιμότητα. Την ίδια ώρα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Ειδικότερα, η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:30 για εστία φωτιάς σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα και εθελοντές ενώ απο αέρος επιχειρούν περιοδικά πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικίες ή υποδομές.

Στις 15:40 μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να παραμένουν σε ετοιμότητα.

Image

Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτίων της.

Κεντρική φωτογραφία: Weather Analysis Greece

error: Content is protected !!