Δήμ. ΘΕΡΜΗΣ : Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 1.416 οστεοθυρίδων στα κοιμητήρια του δήμου Θέρμης

Στην τοποθέτηση νέων μαρμάρινων οστεοθυρίδων στα κοιμητήρια Βασιλικών, Λακκιάς, Νέας Ραιδεστού, Πλαγιαρίου, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αντωνίου και Σουρωτής, προχώρησε ο δήμος Θέρμης. Ακολουθεί στις αρχές Ιουνίου η τοποθέτηση οστεοθυρίδων στα κοιμητήρια Θέρμης, Τριαδίου, Περιστεράς, Άνω και Κάτω Σχολαρίου, Τριλόφου και Καρδίας.
Το έργο της τοποθέτησης οστεοθυρίδων στα δημοτικά κοιμητήρια ξεκίνησε το 2018 με 480 τεμάχια (προϋπολογισμός σύμβασης 55.948€) και ολοκληρώνεται τώρα με την προμήθεια 936 επιπλέον (προϋπολογισμός σύμβασης 105.618,24€). Έτσι σε όλα πλέον τα κοιμητήρια υπάρχουν συνολικά 1.416 οστεοθυρίδες γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, την φύλαξη των οστών των οικείων τους.
Οι οστεοθυρίδες τοποθετήθηκαν σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Ανακύκλωσης, Καθαριότητας & Πρασίνου και με αυτό τον τρόπο διευθετείται ένα πρόβλημα που θα απασχολούσε τα επόμενα χρόνια την τοπική κοινωνία καθώς δεν θα υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος για νέες ταφές.
Όπως αναφέρει η αρμόδια Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των οστεοθυρίδων αποτελεί σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως προβλέπεται και στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων, που ισχύει από το 2021.
🗣️«Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την εικόνα στα κοιμητήρια των Κοινοτήτων του δήμου Θέρμης με καθημερινές παρεμβάσεις, τόσο στο χώρο των κοιμητηρίων όσο και στην οργανωτική αναβάθμιση του γραφείου κοιμητηρίων. Σταθερή προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος αποτελεί η βελτίωση της εικόνας των κοιμητηρίων του δήμου μας» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αργύρης Μωραΐτης.