Δήμος ΧΑΛΚΗΔΌΝΟΣ : Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας – Δημότης online

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Καταρχήν να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά για την αποδοχή που δείχνετε στη στήλη.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάνω από 11.000 μοναδικούς αναγνώστες.
Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά έχοντας μαζί μας τη δική σας αναγνώριση
Πρώτη είδηση αυτή την εβδομάδα η αποκάλυψη της προεκλογικής συμφωνίας μεταξύ Αναγνωστόπουλου-Βαϊνά. Όπως πάντα τη διαβάσατε μόνο στο “Vima-Thess”. Τελικά αυτό το σάιτ γεννήθηκε για να φέρνει στην επικαιρότητα γεγονότα και ειδήσεις τις οποίες δεν θα διαβάσετε σε κανένα άλλο μέσο.
Ποια είναι λοιπόν η κρυφή ανάγνωση αυτής της υπογεγραμμένης προεκλογικής συμφωνίας; Το μυστικό βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο : «Χωρίς αναστολές κατανέμουμε ρόλους και θέσεις ευθύνης από τη θέση του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, προέδρων και ειδικών θέσεων και προχωράμε στη μάχη των εκλογών με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο».
Τι συμπέρασμα βγαίνει;  1ον για όποιον την παρατηρήσει καλά, είναι χωρισμένη σε δύο μέρη : στην κατανομή ρόλων και αξιωμάτων και στην υποψηφιότητα του δημάρχου 2ον η πρώτη φράση «κατανέμουμε ρόλους από τη θέση του δημάρχου …» λέει ξεκάθαρα ότι και για τη θέση του δημάρχου δεν αποκλείεται η δυνατότητα αλλαγής προσώπου. 3ον είδατε πουθενά να αναφέρεται ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος θα είναι δήμαρχος για όλη την τετραετία; Πουθενά. Μόνο ότι θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές. Για την ολοκλήρωση της τετραετίας, ούτε λέξη. Καμία αναφορά.
Αναρωτιόμαστε κύριοι Αναγνωστόπουλε, Βαϊνά, μήπως εκεί στο δεύτερο-τρίτο χρόνο συμβεί κάτι που εμείς ως δημότες δεν το γνωρίζουμε τώρα; Ο κ. Βασίλης Μπίκος που συνυπέγραψε τι γνώμη έχει άραγε; Πάντως η ανθρωπογεωγραφία αυτή τη στιγμή στην ομάδα του δημάρχου είναι σχεδόν μοιρασμένη. Άρα αν δεν τηρηθούν ενδεχόμενες ειλημμένες δεσμεύσεις, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Θα δούμε στην πορεία.
Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για την παράταξη της διοίκησης να πούμε ότι μας ήρθε πληροφόρηση από εγκυρότατη πηγή για τη δημιουργία πολύ μικρής διοικητικής ομάδας την οποία σχημάτισε ο δήμαρχος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού : δύο ως τρεις υπάλληλοι της απόλυτης εμπιστοσύνης του δημάρχου, η κα Γραμματέας και δύο ειδικοί σύμβουλοι. Δεν περιλαμβάνονται σε αυτή βασικοί αντιδήμαρχοι. Ούτε ένας.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η άτυπη αυτή ομάδα (η ύπαρξη της οποίας δεν έπρεπε να διαρρεύσει, αλλά από τη στήλη δεν ξέφυγε)  θα έχει από εδώ και πέρα για το δήμαρχο τον πρώτο και κύριο λόγο για την αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων που προκύπτουν σε όλες τις αντιδημαρχίες καθώς και για θέματα παρακολούθησης και σχεδιασμού. Είναι όμως άξιο απορίας γιατί αποκλείστηκαν από τη σύνθεσή της οι αντιδήμαρχοι.
Κάτι άλλο για τη διοίκηση στη συνέχεια. Ακούγεται έντονα ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις  διοικητικών συμβούλων αλλά και αντιδημάρχων με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μπατζαρακίδη. Του χρεώνουν ότι λόγω της ιδιωτικής εργασίας του δεν ασχολείται όσο πρέπει με το αντικείμενο της αντιδημαρχίας του με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι διαλυμένο.
Επίσης τα ίδια παράπονα ακούγονται για το ίδιο πρόσωπο και από αρκετούς προέδρους Κοινοτήτων. Του καταλογίζουν απειρία και έλλειψη συντονισμού και διοικητικής ικανότητας. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον η κατάσταση και πως θα αντιδράσει ο δήμαρχος. Προς το παρόν μάθαμε ότι θα ανατεθούν σύντομα καθήκοντα άλλης αντιδημαρχίας στον κ. Κορδονούρη, ο οποίος θα παραμείνει και πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο για τα ΚΑΠΗ. Προκύπτει βέβαια εδώ μια ερώτηση, αν θα μισθοδοτείται και για τις δύο θέσεις. Θα δούμε.
Για τον κ. Πιτίκη και τη ΔΕΥΑΧ. Πολλά τα παράπονα από Γέφυρα, Βαθύλακο και Μεσήμβρια μεριά γιατί δεν γίνονται οι συνδέσεις για να λειτουργήσει το νέο αποχετευτικό. Οι δημότες σε εκείνα τα χωριά του προσάπτουν σοβαρή ολιγωρία και καθυστέρηση να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται. Του χρεώνουν την αποκλειστική ευθύνη ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ.
Εμείς από αυτό το βήμα να πούμε ότι κύριε Πιτίκη επιτέλους βγείτε και δώστε μια αξιόπιστη απάντηση στον κόσμο : γιατί αυτό το έτοιμο έργο δεν λειτουργεί; Ποιος ευθύνεται; Πότε θα λειτουργήσει; Το να μην βγαίνετε να ενημερώσετε τους δημότες με μία ανακοίνωση, αντιπροσωπεύει το νέο ήθος που ευαγγελίζεται η παράταξή σας;
Στην αντιπολίτευση τώρα. Πολλά παράπονα από Μηντσιουδικούς ψηφοφόρους για τις επιλογές του Μαυρουδή να στηρίζει όλες τις προτάσεις και τις επιλογές Σαραφίδη. Η υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Κώστα ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης για το Διαδημοτικό του ΚΕΚ Νεφέλη, δεν άρεσε. Όσο και να προσπαθεί ο Μαυρουδής να περάσει το μήνυμα ότι αυτό γίνεται εξ ανάγκης, οι παραδοσιακοί του ψηφοφόροι του χρεώνουν ότι έχει «αλωθεί» πολιτικά από τον Κώστα και ότι τον πάει όπου θέλει εκείνος. Και αναρωτιούνται μάλιστα το «γιατί». Υπάρχει κάποια αιτία που δεν γνωρίζει ο κόσμος;
Κώστας Σαραφίδης. Δύσκολες ώρες πολιτικά. Όσο κι αν είχε τον τρόπο να ελέγχει ως τώρα κάποιες καταστάσεις, δεν μπόρεσε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της αποχώρησης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ΚΕΚ. Κάτι πολύ βαρύ για τον Κώστα. Είκοσι πέντε χρόνια σε αυτή τη θέση. Δεν είναι λίγα. Η δική μας πληροφόρηση λέει ότι ο Κώστας δεν το ήθελε αυτό. Αλλά οι δήμαρχοι του ξεκαθάρισαν ότι ήθελαν να πορευτούν με άλλο πρόσωπο από εδώ και πέρα μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει πολιτικά η υπόθεση του ΚΕΚ.
Επίσης μαθαίνουμε ότι για την αντιπολίτευση σημαντικό ρόλο θα παίξει η έκβαση της προσφυγής στο εκλογοδικείο εναντίον του κ. Σαραφίδη από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ευσταθιάδη. Οι πληροφορίες λένε ότι σε μια πιθανή έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, θα βλέπαμε μεν και το δήμαρχο αλλά και τους Μηντσιούδη-Μηντζαρίδη να έριχναν κροκοδείλια δάκρυα για τα μάτια του Κώστα.
Αλλά όμως στην πραγματικότητα δεν θα τους στεναχωρούσε καθόλου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απεναντίας μάλιστα θα τους βόλευε τον καθένα για τους δικούς τους λόγους. Το δήμαρχο γιατί προσδοκά σε μια τέτοια περίπτωση να «τσιμπήσει» τη μερίδα του λέοντος των ορφανών δημοτικών συμβούλων του κ. Σαραφίδη και τους Μηντσιούδη-Μηντζαρίδη γιατί θα απελευθερωθούν πολιτικά και θα αναλάβουν το κύριο αντιπολιτευτικό έργο, προσδοκώντας τις επόμενες εκλογές. Θα δούμε στη συνέχεια.
Τέλος εντύπωση έκανε στον κόσμο ότι η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ δεν στήριξε την υποψηφιότητα του επί χρόνια αρχηγού της κ. Σάββα Μωυσίδη για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, δηλώνοντας αντίθετη με το θεσμό. Δηλώθηκε μάλιστα από τον τωρινό αρχηγό της παράταξης κ. Μαρκίδη ότι η υποψηφιότητά του κ. Μωυσίδη ήταν προσωπική του υπόθεση.
Μετά από αυτό ο κ. Μωυσίδης έκανε μία δημόσια τοποθέτηση. Διαμαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι σε αυτή τη στήλη γράψαμε ότι η υποψηφιότητα του δεν ήταν η ενδεδειγμένη για το συγκεκριμένο αντικείμενο έχοντας αφενός τα πολιτικά χαρακτηριστικά ενός κομμουνιστή ο οποίος θα πάει να συμπαρασταθεί στις επιχειρήσεις του Δήμου μας και αφετέρου ότι σε επίπεδο εκπαίδευσης η ιδιότητά του ως γυμναστής δεν ταίριαζε.
Αυτή όμως είναι η γνώμη μας. Λάθος ή όχι, δημοκρατία έχουμε κ. Μωυσίδη και  την είπαμε, χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό εναντίον σας και χωρίς να θέλουμε να σας προσβάλλουμε σαν πολιτική προσωπικότητα και σαν άτομο. Και η ψηφοφορία έδειξε ότι οι 20 στους 33 δημοτικούς συμβούλους που δεν στήριξαν την υποψηφιότητά σας, είχαν ανάλογους προβληματισμούς.
Όμως θα θέλαμε να δούμε στις επόμενες εκλογές μια υποψηφιότητα Σάββα Μωυσίδη όχι ως επικεφαλής του ΚΚΕ αλλά ως αυτόνομη προσωπικότητα. Αφού θέλει κι ο ίδιος να συνεχίσει να συμμετέχει στα κοινά, παρόλο που πριν ένα χρόνο είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αποσύρεται, ας προσπαθήσει να κάνει ένα συνδυασμό με προσωπικότητες και εκτός ΚΚΕ και ας κατέβει να μετρηθεί στην κοινωνία. Θα τον περιμένουμε…
Υ. Γ  Αντιδήμαρχε Παιδείας κυρία Κωστοπούλου, ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν απαντάτε στο ερώτημα:  γιατί ανατέθηκε η αγορά των υλικών για τον covid-19 στο μεγάλο φαρμακείο του Αγίου Αθανασίου χωρίς να παρθούν προσφορές από τα υπόλοιπα φαρμακεία του Δήμου;
Υ.Γ Όχι να μας κάνει και μαθήματα  συμπεριφοράς  ο κ Μωισίδης που δεν τον στήριξαν ούτε οι “σύντροφοι” του ..!!!
Δημότης – online