Δήμος Χαλκηδόνος : ΕΠΙΣΤΟΛΗ “Λαική συσπείρωση δήμου Χαλκηδόνος”

Από την δημοτική ομάδα “Λαική συσπείρωση δήμου Χαλκηδόνος” πήραμε την παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΗ :
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ;
Χρόνια τώρα η Λαϊκή συσπείρωση σε όλους τους τόνους  και με όλα τα μέσα προειδοποιεί τους δημότες για τον κατήφορο που έχει πάρει η <τοπική αυτοδιοίκηση> που έχασε πλέον τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και πρώτη και καλύτερη τρέχει να υλοποιήσει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.
Όλες οι άλλες παρατάξεις προσπαθούν να πείσουν ότι για όλα τα στραβά φταίει ο δήμαρχος, άρα με δήμαρχο από αυτές, όλα τα προβλήματα θα λύνονταν ως δια μαγείας.  Αυτά βέβαια όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση….. μέχρι να έρθουν στην διοίκηση του δήμου. Σ΄αυτό το έργο οι δημότες υπήρξαν πολλές φορές θεατές και παρ΄ όλο που πολλοί από αυτούς  κατάλαβαν πώς παίζεται το παιχνίδι, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, φαίνεται ότι τα ξεχνούν όλα.
Σκόπιμα <<ξεχνούν>>  ότι οι δήμοι σήμερα χρηματοδοτούνται με το 40% των χρημάτων  που έπαιρναν προ μνημονίων ενώ ταυτόχρονα με << την νοικοκυροσύνη>> τους, λένε, παλιοί και καινούργιοι, έφτασαν τα πλεονάσματα στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια δεν αναπληρώθηκαν και προσπαθούν να μπαλώσουν τις ανάγκες με συμβασιούχους εργαζόμενους διάρκειας  οκτώ, πέντε,  και δύο μηνών.
Το ότι υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική φαίνεται και από την τοποθέτηση συμβούλου της αντιπολίτευσης με συνδικαλιστική εμπειρία ότι οι 56 απολυμένοι και απλήρωτοι μεχρι τώρα εργαζόμενοι του δήμου δεν είχαν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται απο  το σωματείο των εργαζομένων στους δήμους. Έτσι θέλουν τους εργαζόμενους.                                   .
Αρχές όπως <ο ρυπαίνων πληρώνει>, οποιαδήποτε υπηρεσία δημοτική πρέπει να την πληρώνει ο πελάτης δημότης άσχετα με τόσους άλλους φόρους που πληρώνει, έχουν υιοθετηθεί από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, με αποτέλεσμα το νερό, τα σκουπίδια, ο δημοτικός φωτισμός έγιναν μπίζνες για επιχειρηματίες και καλούνται οι δημότες να τα πληρώσουν ανεξάρτητα από τα εισοδήματα που έχουν.
Κανένα σχόλιο λοιπόν για όλα αυτά από όλους. Για όλα αυτά φταίει ο δήμαρχος και η παράταξή του. Ό,τι έκανε και θα κάνει και ο ίδιος, όταν είναι στην αντιπολίτευση. Και για όσους θα απογοητευθούν, γιατί  στο άρθρο δεν διάβασαν βαριές κατηγορίες για ανίκανους και άσχετους δημάρχους και αντιδημάρχους, για μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα,για ανίερες συμμαχίες, και πομπώδεις υποσχέσεις, θα πούμε τα εξής:
Ναι, αν τους αξιολογήσουμε οι ικανότητές τους είναι κάτω του μετρίου. Και για πρώτη φορά και τελευταία όπως φαίνεται, που ισχύει η απλή αναλογική, ήρθε ο νόμος του Μητσοτάκη και τους δίνει το δικαίωμα και με πέντε μόνο συμβούλους να διοικούν το δήμο. Όπως γινόταν και παλιά… που ο δήμαρχος ανεξάρτητα από το ποσοστό της πρώτης Κυριακής έπαιρνε το 60% των δημοτικών συμβούλων. Όπως θα γίνεται και μετά τις επόμενες εκλογές.  Τώρα υποβάθμισαν το δημοτικό συμβούλιο και δίνουν την πλειοψηφία στο δήμαρχο σε όλες τις επιτροπές που παίρνονται οι αποφάσεις.
Το ότι υπάρχουν σκάνδαλα; Και πότε δεν υπήρχαν; Όταν συνυπάρχουν το ιδιωτικό με το δημόσιο τότε το πιο πιθανό είναι να τρυπώσει και η συναλλαγή, εκτός από το σκάνδαλο που νομιμοποιείται: το κέρδος του εργολάβου. Χωρίς στοιχεία όμως δεν μπορούμε συγκεκριμένα να κατηγορήσουμε κανένα.
Όσο για τις ανίερες συμμαχίες …είναι άραγε ανίερες, όταν οι παρατάξεις δεν διαφέρουν καθόλου και οι μεταγραφές από την μια στην άλλη γίνονται όπως μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων; Κάνουμε ποδόσφαιρο την πολιτική και πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα;
 Αγαπητέ συνδημότη, πρέπει να καταλάβεις το εξής απλό: στο όνομα της αποκέντρωσης η κυβέρνηση μεταφέρει στους δήμους αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και μέσα, με αποτέλεσμα η όποια δυσαρέσκεια να περιορίζεται στους δήμους. Εκεί πάλι ο δήμαρχος  κατηγορεί την αντιπολίτευση  κι αυτή το δήμαρχο και η δυσαρέσκειά σου δεν θα φτάσει ποτέ στα κόμματα  και στις πολιτικές τους, γιατί απ΄ότι λενε μόνο για τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης ξέρεις που ανήκουν….
ΑΝ παρ΄ όλα αυτά συνεχίζεις να κρατάς την ίδια στάση βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όλους, χωρίς να κάνεις ουσιαστική κριτική έχοντας αποκλείσει από την αρχή την Λαϊκή Συσπείρωση, τότε να περιμένεις τα χειρότερα.
                                                                      ΚΟΥΦΑΛΙΑ 26/1/22