Δήμος Χαλκηδόνος : ΕΚΤΑΚΤΟ Δημότης – online

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Παροιμία : «Θέλει η (καλή κυρία) να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει». (Κι εμάς δε μας αφήνει να κάνουμε τα μπάνια μας).
Καλημέρα λοιπόν και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Είπαμε να σας αφήσουμε λίγο καιρό ήσυχους-ες αλλά ο δήμαρχος είχε άλλη γνώμη. Μας έβγαλε λαγό στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Σαν να μας έλεγε ‘’γυρίστε πίσω… θέλω να σας δώσω μύγδαλα’’ . Τέτοιες πολιτικές γκάφες λοιπόν δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Και εξηγούμαστε.
1ον Τον ρωτάει ο σύμβουλος κ. Κορόνας και ουσιαστικά τον κατηγορεί ότι  ‘’κάτι συμβαίνει’’ γιατί μπήκε σε διαγωνισμό του Δήμου ‘’φωτογραφικός’’ όρος για αγορά μεγάλου αποφρακτικού φορτηγού από την ίδια εταιρεία τη ‘’ΔΙΟΝ’’, στην οποία έδωσε και άλλη επίμαχη απευθείας ανάθεση πρόσφατα.
Κι ο δήμαρχος τι απαντάει; Ότι δεν ήξερε τίποτε. Ότι το πήρε χαμπάρι όταν ήρθε άλλος επαγγελματίας και του το κατήγγειλε. Και ας έρθει στο επόμενο συμβούλιο αυτός ο άλλος επαγγελματίας για να πει σε όλους ότι αυτό είναι αλήθεια.
Όμως κύριε δήμαρχε το ερώτημα είναι :
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ‘’ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ’’ ΜΕΛΕΤΗ; ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ;
2ον. Τον ρωτάει ο σύμβουλος κ. Ευσταθιάδης γιατί έδωσε απευθείας ανάθεση 25.000 τον Ιούνιο στην εταιρεία ‘’ΔΙΟΝ’’ από την Ευκαρπία (για να καθαρίσει χαντάκια στον Καστανά-Ακροπόταμο) ενώ μπορούσε να τη δώσει σε επαγγελματίες του Δήμου μας.
ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. Που ούτε πρωτο-εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος δεν θα την έκανε. Απαντάει στον Ευσταθιάδη ότι η απευθείας ανάθεση έγινε για να πληρωθεί παλιό χρέος στην εταιρεία ‘’ΔΙΟΝ’’, το οποίο προϋπήρχε από την προηγούμενη διοίκηση. Ουσιαστικά δηλαδή είπε ότι έδωσε απευθείας ανάθεση σε μία εταιρεία για διαφορετικό σκοπό από αυτόν που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Και εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα :
  • Για ποιους λόγους το έκανε αυτό ο δήμαρχος;
  • Ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να ξεπληρώνει παλιό χρέος με αναθέσεις διαφορετικού αντικειμένου;
  • Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι εκτελέστηκε σωστά και έπρεπε να πληρωθεί αυτό το παλιό έργο;
  • Γιατί ο δήμαρχος δεν απαίτησε από την εταιρεία ‘’ΔΙΟΝ’’ να του φέρει δικαστική απόφαση για την πληρωμή αυτού του παλιού χρέους, (όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις), αλλά έτρεξε να βγάλει μια απευθείας ανάθεση άλλου αντικειμένου και να το πληρώσει;
  • Έτσι κάνει και με τις άλλες εταιρείες και με τα άλλα παλιά χρέη του Δήμου;
  • Έτσι χρησιμοποιεί τις απευθείας αναθέσεις που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κάνει;
  • Είναι ή δεν είναι παράνομη πράξη κάτι τέτοιο;
  • Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία (όπως υπαινίχθηκε στη δευτερολογία του ο κ. Κορόνας);
3ον Φέρνει ο δήμαρχος θέμα στη συνεδρίαση για να ληφθεί απόφαση προκειμένου να κοπούν χρήματα από την αμοιβή του προηγούμενου εργολάβου αποκομιδής σκουπιδιών. Στη μέση της συνεδρίασης αλλάζει άποψη και λέει στο συμβούλιο να μην κοπούν τα χρήματα. Και στο τέλος ξανά αλλάζει άποψη και λέει να κοπούν. Δείτε το βίντεο και αν βγάλετε άκρη ελάτε να την πείτε και σε εμάς.
Εν κατακλείδι επιβεβαιώνονται όσα σας γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Πολιτικά υπάρχει σοβαρό θέμα ηγεσίας στην διοικούσα παράταξη. Όλοι πλέον το έχουν πάρει χαμπάρι. Τετραετία δεν βγαίνει έτσι.
Εμείς πάντως θα περιμένουμε να δούμε που θα φτάσει αυτό το θέμα με την παραδοχή του δημάρχου για την απευθείας ανάθεση. Αν θα πάει με καταγγελία στη νόμιμη οδό.
Καλή δροσιά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Από Σεπτέμβρη ξανά. ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ. J J J
ΥΓ Εντύπωση έκανε ότι ο αντιδήμαρχος κ. Βαϊνάς απέφυγε δύο φορές στη συνεδρίαση να απαντήσει αν είχε δεχθεί εκ των προτέρων καταγγελία από δημότη για την ρευματοκλοπή στο γήπεδο Κουφαλίων. Στην ουσία δηλαδή ρωτήθηκε αν γνώριζε από πριν και δεν έκανε τις νόμιμες ενέργειες. Γιατί δεν απαντήσατε κ. Βαϊνά;
Υ.Γ. Αν το ξέρατε κ. Βαινά  και δεν το καταγγείλατε τότε πρέπει να παραιτηθείτε αμέσως  γιατί … δεν εξυπηρετείτε τα συμφέροντα αυτών που σας ψήφισαν αλλά…
Δημότης – online