Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Δράση δεντροφύτευσης του Δήμου Λαγκαδά στο Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Όσσας.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τη νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Όσσας και με την αρωγή του εντεταλμένου συμβούλου της Δ.Ε. Βερτίσκου Αστέριου Μπρατάνη και της Προέδρου της Τ. Κοινότητας Όσσας Σοφίας Καραϊωάνου, πραγματοποίησαν δράση δενδροφύτευσης.
Οι μικροί μαθητές φύτεψαν στην αυλή του σχολείου τους το δέντρο της τάξης τους και ενημερώθηκαν από τους γεωπόνους του Δήμου Λαγκαδά για τα δέντρα και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα φροντίζουν.
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και εκπαιδευτικός, Γιώργος Προκοπίδης, συνομίλησε με τα παιδιά για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην προστασία του ενώ ενημερώθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning «Αγκαλιάζω τα Δέντρα – eTreeHuggers», που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο Όσσας με τη συμμετοχή 16 σχολείων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβακία και Τσεχία. Ενημερώθηκε, επίσης, για τη συμμετοχή του νηπιαγωγείου στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και ραδιοφωνικού μηνύματος “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020” με θέμα: “Εκπέμπουμε Σήμα Κινδύνου –Αγκαλιάζουμε τη Γη”, όπου και κέρδισε το 1ο Βραβείο Ακροατών!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες