Αστυνομικά : Τέρμα στη δράση δύο ανδρών, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες

Τέρμα στη δράση δύο ανδρών, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε εταιρείες και σε καταστήματα ΕΛΤΑ έβαλε η αστυνομία, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους χθες το απόγευμα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Οι δράστες, ένας 43χρονος και ένας 37χρονος, νωρίτερα το πρωί είχαν “χτυπήσει” εταιρεία ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στη Νεοχωρούδα. Ο 37χρονος αφαίρεσε με την απειλή πιστολιού εισπράξεις της επιχείρησης ύψους 13.000 ευρώ και στη συνέχεια πυροβόλησε εκφοβιστικά στον αέρα, ενώ ο 43χρονος έβαλε μία φορά προς την κατεύθυνση υπαλλήλου χωρίς να προκύψει τραυματισμός.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συνέστησαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2019 για την τέλεση ληστειών και κλοπών οχημάτων. Για τη διάπραξη των ληστειών, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και πιστόλια, κατά περίπτωση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είτε με ολοπρόσωπες μάσκες (αμφίεσης ηλικιωμένων), είτε με κουκούλες τύπου full face, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.