ΑΓΡΟΤΕΣ : Προθεσμία 2-3 ημερών δίνουν στον πρωθυπουργό οι αγρότες…

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με ενίσχυση των μπλόκων και κλείσιμο των εθνικών οδών σε πολλά σημεία της χώρας από αύριο Τετάρτη αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας. Εκπρόσωποι από σχεδόν 50 αγροτικά μπλόκα από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας και καθόρισαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, το οποίο μέσα στην ημέρα με τη μορφή επιστολής θα φύγει προς το γραφείο του πρωθυπουργού και στο κυβερνητικό επιτελείο.
«Δίνουμε μια διορία 2-3 ημερών στον πρωθυπουργό και αναμένουμε την πρόσκλησή του με συγκεκριμένες λύσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων μας. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα πάρει ακόμη πιο έντονη μορφή. Οι αγρότες δεν φεύγουν από τον δρόμο αν δεν ικανοποιηθούν στα αιτήματά τους αυτά», δήλωσε στη Voria, ο Χρήστος Σιδερόπουλος από τη Λάρισα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες θα σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και απειλούν ακόμη και με συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών προς την κυβέρνηση είναι:
-Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς εθνικών οδών, στα σημεία όπου έχουν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, αρχής γενομένης από αύριο.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κινήθηκε προς το μπλόκο του κόμβου Πλατυκάμπου, έξω από τη Νίκαια σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και εμψύχωσης των αγροτών που βρίσκονται εκεί εδώ και μέρες.
«Η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και είναι στο χέρι της να κατευνάσει την οργή των αγροτών που βλέπουν το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται και λύσεις να μην δίνονται», ανέφερε στη Voria, ο Κώστας Χατζηπαραδείσης από το μπλόκο του Δερβενίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τους αγρότες, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξελιχθεί σε τέσσερα επίπεδα:
– Ενίσχυση των μπλόκων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα

– Κλείσιμο όλων των σημείων σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, όπως και κλείσιμο τελωνείων με τρακτέρ από αύριο Τετάρτη

– Δράσεις του κάθε μπλόκου και εντός της κοντινής πόλης

– Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ την ερχόμενη εβδομάδα