ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟvima : Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

Τη Δημοτική Αστυνομία επανασυστήνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου και προσλαμβάνει δημοτικούς αστυνομικούς για τη στελέχωση της διεύθυνσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV.
«Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είχε δημοτική αστυνομία, η οποία καταργήθηκε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δυνατότητα να επανασυσταθεί, ωστόσο ο Δήμος δεν επέλεξε να το κάνει μέσω πολιτικής απόφασης», είπε
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση, πρώτη μας μέριμνα ήταν να τροποποιήσουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και να προβλέψουμε τη διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας για να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνόμους», συμπλήρωσε.
‘Οπως είπε ο δήμαρχος «έχουμε 10 θέσεις στον Οργανισμό μας και έχουμε ζητήσει την κάλυψη των οργανισμών θέσεων», διευκρινίζοντας πως η Δημοτική Αστυνομία δεν θα λειτουργεί κατασταλτικά καθώς αυτό το ρόλο τον έχει η ΕΛΑΣ, αλλά περισσότερο αποτρεπτικά.
«’Εχουμε τις χωματερές που μπορούν να επιβλέψουν, την κυκλοφοριακή ρύθμιση στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και γενικότερα η παρουσία τους θα λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την παράνομη δραστηριότητα και βοηθητικά ως προς τις υπηρεσίες του Δήμου»