Χαλκηδόνα – Αγ. Αθανάσιος : Αστυνομικό Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου

Στη σύλληψη νεαρού άντρα, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, έπειτα από την συντονισμένη ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς είναι 21 ετών, αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και απείθεια.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ο προαναφερόμενος άντρας οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προσκρούοντας τελικά σε φωτεινό σηματοδότη, οπότε και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν 12 αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκε τραυματισμός κάποιου επιβάτη από την πρόσκρουση.

Στο πλαίσιο ελέγχου του οδηγού, διαπιστώθηκε ότι και ο ίδιος στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση