ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Με λενε Μελίνα Παπαδοπούλου , γνωρίστηκα με τον χρηστο μου το πρότεινε και το δέχθηκα …
Από αυτήν την στήλη «ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ; » θα μιλάμε «μαγειρικά» και ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές και οι προτάσεις που θα σας παρουσιάζουμε …
Οι λαχανοντολάδες είναι ένα από τα πιάτα που οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρόνια
Λαχταριστοί και ιδιαίτερα γευστικοί, είναι σαν τα γεμιστά αλλά γίνονται στην κατσαρόλα και, έχουν μια υπέροχη υφή, αφού τα φύλλα από το λάχανο μαλακώνουν κατά τη διάρκεια του βρασμού και βγάζουν τα αρώματά τους σε κάθε μπουκιά.
Στη συνταγή που ανακαλύψαμε θα χρειαστείτε μόνο λαχανικά, κάτι που κάνει τη συνταγή ιδανική τόσο για όσους είναι vegan, όσο και για όσους ακολουθούν μια πιο προσεκτική διατροφή.
Τα υλικά υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας και παρά τη μπελαλίδικη διαδικασία που χρειάζεται για να γεμίσετε ένα- ένα τα φύλλα του λάχανου, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Σίγουρα αυτό το φαγητό είναι ιδανικό, τόσο για τις φθινοπωρινές ημέρες με βροχή, όσο και για ένα σαββατιάτικο γεύμα με την οικογένεια στο σπίτι.
Συνταγή για λαχανοντολμάδες
Υλικά
-
1 λάχανο (2,5 κιλά)
-
4 κ.σ ελαιόλαδο
-
3-4 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
4 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
-
160γρ ρύζι γλασέ
-
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη (250γρ)
-
Νερό
-
1 πρέζα καστανή ζάχαρη
-
Αλάτι & πιπέρι