ΣΠΟΡ : Προτείνουν τη Θέρμη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, γιατί θα «κάνει γιαπί την Τούμπα»…

Πέρασε στα ψιλά των τοπικών ΜΜΕ ή αγνοήθηκε και δεν πέρασε καθόλου. Ο λόγος για την ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Κατοίκων Τούμπας, για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Δεν λέμε, δεν είναι εύκολο στη Θεσσαλονίκη, να τα βάζει κανείς με την ομάδα που στηρίζει η πλειοψηφία της πόλης, και όχι μόνο.
Η Ένωση Κατοίκων Τούμπας λοιπόν, τονίζει πως η κυβέρνηση, ο ΠΑΟΚ και «άλλοι», θέλουν να μετατρέψουν σε γιαπί όλη την Τούμπα και να οικοδομήσουν ελεύθερους χώρους για να χτίσουν ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών, που δεν χωράει μέσα στις πολυκατοικίες της Τούμπας. Σημειώνουν, πως ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ ζήτησε «το γρηγορότερο οι υπηρεσίες να προχωρήσουν ακόμη και νομοθετικά για να αρχίσει η κατασκευή του νέου Γηπέδου του ΠΑΟΚ» ενώ αναφέρουν πως «για να μας καλοπιάσει σαν κατοίκους της Τούμπας» υποσχέθηκε πως «τάχα θα μας αναπτύξουν και την γύρω περιοχή, κάνοντας ένα μεγάλο γιαπί για 3 η και 4 χρόνια και καταστρέφοντας ότι κάναμε εδώ και χρόνια στην σημερινή Αλάνα της Τούμπας».
Αντιγράφουμε επίσης από την ανακοίνωση της Ένωσης:
«Τονίσαμε πολλές φορές ότι γήπεδα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κατασκευάζονται σε χώρους πάνω από 200 στρέμματα και όχι μέσα στις πολυκατοικίες της Τούμπας. Θέλουν να καταστρέψουν ότι υποδομές έχουμε κάνει εδώ, για 20 χρόνια, για να σώσουμε την μη οικοδόμηση όλης αυτής της περιοχής. Καταλαβαίνουμε ότι ο νέος δήμαρχος θα πει ναι σε όλα, μιας και έχει υποχρέωση προς τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη που λέει ότι τον «έκανε δήμαρχο», και άλλοι που δεν λέγονται, τον έκαναν δήμαρχο, και εμείς τον τονίσαμε, παρά την θέληση μας, τον ψηφίσαμε και διαφωνούμε ριζικά σχετικά με την ανέγερση του νέου Γηπέδου του ΠΑΟΚ, που μπορεί άνετα να γίνει στα 500 στρέμματα των Λουτρών Θέρμης».
Επίσης καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, διότι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «συνεχίζει την πελατειακή πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα που άρχισε από τον Καμένο,τον Τσίπρα και τώρα από τον Μητσοτάκη. Μπράβο σας, προσοχή όπως και αυτό το έργο μην γίνει Μετρό, με τα αρχαία που έχει η γύρω περιοχή της Τούμπας…».
Έχει ενδιαφέρον η ανακοίνωση. Θέτει ζήτημα χωροθέτησης του έργου αλλά και προδιαγραφών ενώ μιλά και για πολιτικά συμφέροντα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νέο γήπεδο, όμως απαιτείται και καλή και διεξοδική ενημέρωση όλων των κατοίκων της περιοχής. Διότι η καλή ενημέρωση βοηθά για να αποφεύγονται τριβές και παρεξηγήσεις…

Φ.Δ

Home

Αφήστε μια απάντηση