Πολυτεχνείο : Μήνυμα Ιωαννίδη

“Το Πολυτεχνείο του 1973 ήταν η μήτρα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας”, επισημαίνει στο μήνυμα του για τη 46 επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης. Στο μήνυμα του τονίζει τα εξής:

“Μετά 46 χρόνια, το μήνυμα του Πολυτεχνείου για Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ισότητα παραμένει πάντα επίκαιρο και ζωντανό. Ο αγώνας των παιδιών στο Πολυτεχνείο, εκτός από κορυφαία στιγμή αντιδικτατορικής εξέγερσης και διαχρονικό σύμβολο αντίστασης, ήταν και η μήτρα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας.

Οι αγώνες που περικλείονται στη μνήμη του Πολυτεχνείου δεν εξαντλούνται σε αγωνιστικές αναμνήσεις μιας περασμένης και σκοτεινής εποχής της ιστορίας μας. Αποτελούν εθνική δημοκρατική παρακαταθήκη και διαρκή πρόσκληση προς τη νέα γενιά και όλους εμάς που οφείλουμε να σεβαστούμε, να διαφυλάξουμε και να ανανεώνουμε συνεχώς παραμένοντας στις επάλξεις των σύγχρονων αγώνων με το νέο κοινωνικό περιεχόμενο που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες και προτεραιότητες της χώρας και της κοινωνίας μας”.