Πετρέλαιο-Επίδομα θέρμανσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξησή του

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο εξετάζει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για την αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ειδικά για τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, μιλώντας σε εκπομπή . Το ενδεχόμενο το εξετάζει η κυβέρνηση σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.
Στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των καυσίμων και ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, προσπαθεί να βρει τρόπους πληρωμής του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019, ώστε να δοθεί άμεσα σε όσους έχουν ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση