Ο.Α.Σ.Θεσσαλονίκης : Επέκταση της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ προωθεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ

Την επέκταση της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ προωθεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ ως το δεύτερο βήμα του σχεδίου διαχείρισης κρίσης της νέας κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσπάθησε να βγάλει όσο περισσότερα λεωφορεία μπορούσε στους δρόμους, με τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να επιδιορθώσουν τις καθημερινές βλάβες των οχημάτων.

Όμως ο αριθμός των 280 λεωφορείων που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στους δρόμους είναι ελάχιστος για να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η νέα κυβέρνηση προσανατολίζονται στην επέκταση της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το καλοκαίρι η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ προχώρησε στην παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ για τις περιοχές του Λαγκαδά και της Χαλκηδόνας. Στόχος τώρα είναι να εκχωρηθούν και επιπλέον γραμμές ώστε να απαλλαγεί ο ΟΑΣΘ από το βαρύ κυκλοφοριακό φορτίο εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Παράλληλα θα εγκατασταθεί και σύστημα τηλεματικής που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να υπάρχει έλεγχος των δρομολογίων. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην 84η ΔΕΘ, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο οι ανάγκες του ΟΑΣΘ ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη παραμένουν μεγάλες, καθώς όπως λένε πηγές εντός του οργανισμού, ο αριθμός των λεωφορείων που θα παραμείνουν για τα δρομολόγια εντός της πόλης δεν φτάνει για να καλύψει όλες τις ανάγκες.  Ρεαλιστικό σενάριο εκτιμάται ο δανεισμός λεωφορείων για την ανάγκες του οργανισμού αλλά ο σχετικός διαγωνισμός θα απαιτήσεις μήνες μέχρι να υλοποιηθεί . Μεγάλο χρονικό διάστημα, επίσης, θα χρειαστεί και για τον διεθνή διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων.

Αφήστε μια απάντηση