Μπάσκετ : Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία

Υπερηχητική, παίζοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, η Ισπανία νίκησε πριν από λίγο την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ, με την διαφορά στο σκορ να μιλάει από μόνη της… 75-95 έδειξε ο πίνακας του σκορ, με τους Ισπανούς να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για τη δεύτερη κατάκτηση χρυσού μεταλλείου, 13 χρόνια μετά το χρυσό στην Σαϊτάμα και την τότε νίκη της επί της Ελλάδας.
Παίζοντας κυριαρχικό μπάσκετ, με ασφυκτική πίεση κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμη και στους +22, μην αφήνοντας περιθώρια στον Λούις Σκόλα και τους συμπαίκτες του.
Στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μαρκ Γκασόλ, ο Ρίκι Ρούμπιο και η παρέα τους έκαναν το 2/2 χαρίζοντας στους συμπατριώτες τους το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση στην ιστορία. Μόνο το 1982, είχαν φτάσει ξανά, πριν το 2006 και το 2019, μέχρι την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Ισπανοί.
Στον 3ο τελικό της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή, αν και ήθελε να διπλασιάσει τα χρυσά μετάλλια, εν τέλει διπλασίασε τα ασημένια της, δεκαεπτά χρόνια από την ήττα της από τη Γιουγκοσλαβία στον τελικό στην Ινδιανάπολη (2002). Η Αργεντινή, η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, το 1950, στο Μπουένος Άιρες δεν έκανε στο παρκέ αυτά που έπρεπε για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου 69 χρόνια μετά, στην 5η παρουσία του Σκόλα σε Παγκόσμια Κύπελλα.
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 95-75
Νωρίτερα θυμίζουμε πως στον μικρό τελικό η Γαλλία νίκησε την Αυστραλία 67-59 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αφήστε μια απάντηση